Dalmata vagy border collie?
Teljes mértékben egyet értek az 1. válaszolóval.Lakásba egyik sem való.....azt nem hiszem, hogy annyi időd van, hogy egész nap vele légy.És amikor egyedül van csak szenved.Inkább a kicsi kert,hogy legalább levegőn legyen...
És igen,ha mégis lakásban fogod tartani akkor a dalmata,mert nem annyira hullik a szőre.
Most ez esetbe nekem is a dalmatát kell javasolnom, pedig borderes gazdi vagyok, én ha jónak látom a körülményeket, mindig bordert javaslok, de most nem. Benti kutyának mind a kettőt lehet tartani, az én borderem is benti, még sincs semmi baja. Én már itthon dolgozom 6 órában, össze-vissza, mert rengeteg időt kell vele töltenem, szóval így 1-1 óra kihagyásokkal is dolgozom, ami azért elég megterhelő. Frisbee, séták, minden nagyon komolynak, és jónak kell lennie, lefáraszthatatlan energiájúak a borderek. Én napi 4-5 órát futtatom, frisbeezek vele, labdázunk, kutyákkal játszik, szaladgál, és még sem tudom őt minden nap 100%-osan lefárasztani. Ma a jó időnek köszönhetően szinte egész nap a Duna-parton szaladgálhatott, játszottunk, sok kutyus is volt kint, a mezőn is voltunk, a nagyiékat is meglátogattuk, holnap kutyasuliban leszünk elég sokat. :) Ma sikerült őt lefárasztanom, a KONG játékával játszik kb. félóránként, amikor felébred, de folyamatosan alszik.
Én azt mondom, a dalmata jobb lenne.
Dalmata.
Mellesleg a dalmatamentés full-on van, van egy csomó 2-3 éves szépség nálunk. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!