Érdemes egy 2 éves kan Német-juhász kutyát ilyen idős korban még kutyaiskolába vinni?
Persze, hogy érdemes!
De ha van lehetőséged, tükörmódszeres suliba vidd.
Nálunk is épp most volt egy a tanfolyamon, eszméletlen sokat fejlődött, előtte kifejezetten agresszív volt.
Én is azt mondom, hogy mindennapi sétával a szökés is megelőzhető, és ha megcsináljátok a kerítést, akkor nemes egyszerűséggel NEM fog tudni megszökni. Úgyis olyan jó az idő, vidd el sétálni, labdázni, fürödni a Dunában, a nj-k úgyis nagyon szeretnek fürödni, vizi apport, ilyenek.
De természetesen érdemes lenne felkeresnetek egy kutyaiskolát, lehetőleg tükörmódszereset, ahol az egyik válaszoló is említette. Szerintem nem rehabos foglalkozásra kéne először mennetek, hanem sima alapfokú, középfokú tanfolyamra, hogy elfogadjon falkavezérnek, kötődjön jobban hozzád, és hallgasson rád, és gyönyörű életetek lehet együtt, csak tenni kell érte. Egy 2 éves kutya még fiatal, mindenre meg lehet tanítani, ugyanúgy el lehet vele kezdeni a sulit, mint a 3 hónapos kutyával. Egy 10 éves kutyával sem késő!
"Egy 10 éves kutyával sem késő!" :D Te sem gondolod komolyan?! Főleg ha 10 évesen sincsen + a VK_I. vizsgája...
---------------
Komolyan: természetesen! 2 évesen még tanulékony! Ugyanis: születésétől fogva tanulékony...7-9 hónapos kortól komoly kiképző mellett 2-éves korára minden vizsgája +van! EK,
VK. I-III: őrző-védő!És a Nyomkövetés!!! Közben járnak versenyekre.67-7 éves koráig stagnál( egyenletes a kutya mozgása munkája...)és 7-8 éves kora után lefele ível az élet pályája!( egy jó kutya versenyzőnek már ekkora kivan képezve az utánpótlás)A lefele ívelés alatt értem, hogy tökéletesen + csinál mindent, csak már lassabban... (a fájdalmak kezdenek elő jönni)12-13-évesen már szegénynek a fel állás is nehezére esik(ízületi fájdalmak)... Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!