Szerintetek, a hám jó a kutyának?
Figyelt kérdés
Goldi kiskutyát kapok, de nem tudom eldönteni, hogy mivel sétáltassam. Ismerőseim, szerint jobb a hám, mert a kutya jobban érzi benne magát, valakik szerint, meg "kínzás".. Ha meg a nyakában van a nyakörves póráz, akkor meg fuldoklik, mert annyira húzza. Ezeket mondták nekem, de most, nem tudom, hogy melyik legyen! :)2011. márc. 10. 16:13
11/13 anonim válasza:
A goldinak inkább nyakörv mert a hám össze csomósítja a kutya bundáját. Mellesleg a kedvenc kutyafajtám.
12/13 anonim válasza:
Nyakörv!!! Mindenképpen nyakörv! Egy okos normálisan nevelt kutyának végül is mindegy, de laza pórázon sétálást nem hiszem hogy hámmal meg lehet tanítani... Ha megy a behívás, és tud normálisan sétálni, akkor senkit nem fog érdekelni, se a kutyát, se téged, hogy hám vagy nyakörv van rajta. Szabadon is engedheted, ha normálisan tanítod, de véleményem szerint, a nyakörv sokkal jobb megoldás...
13/13 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek :)
Az előző kutyám, nem azért fuldokolt, mert nem volt "rászoktatva" . Mivel mikor örökbe fogadtuk, volt 5 éves, kb... Természetesen, fordultam állatorvoshoz, hogy miért nem, tanulja meg, hogy nem kell sietni. Azt mondta, hogy mivel valószínű, máshol rosszul bántak vele, nem tanították semmire sem, néhányszor sétáltathatták. Ezért én már nem tudtam semmit sem tenni, így vettem neki egy hámot későbbre, de megszökött, mivel tüzeltek a szukák. Bekerült a menhelyre, onnan örökbe fogadta valaki :)
Minden estere, veszek nyakörvet is és hámot is :)
2011. márc. 11. 15:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!