Szerintetek, a hám jó a kutyának?
Figyelt kérdés
Goldi kiskutyát kapok, de nem tudom eldönteni, hogy mivel sétáltassam. Ismerőseim, szerint jobb a hám, mert a kutya jobban érzi benne magát, valakik szerint, meg "kínzás".. Ha meg a nyakában van a nyakörves póráz, akkor meg fuldoklik, mert annyira húzza. Ezeket mondták nekem, de most, nem tudom, hogy melyik legyen! :)2011. márc. 10. 16:13
1/13 anonim válasza:
Hám 100x jobb. Jobban érzi magát benne a kutya. A nyakörvtől meg fulladozik. De a nyakörvet is meg lehet neki tanítani, hogy ne húzzon annyira és nem fog fulladozni. Nekem 3 kutyám van. Mindegyiknek van külön Hám. Én azt jobbnak tartom és jobban mennek benne. Szabadabbnak érzik magukat. Szerintem. A kan kutyám példáúl ha nyakörvet teszek rá meg se mozdul. :D Azt várja, hogy vegyem le miután levettem futkározik.
2/13 A kérdező kommentje:
Én is így vagyok vele, de azért kíváncsi voltam mások véleményére is :D
Köszi szépen! :D
2011. márc. 10. 16:21
3/13 anonim válasza:
Szia!
Én is nemsokára kapok kiskutyát, de én francia buldogot:).
A miénknek is hámja lesz, az valóban sokkal jobb!!!!!
4/13 anonim válasza:
Amúgy a goldi a kedvenc kutyusom, de azt sajnos itt nem lehet tartani.
Földszintiek vagyunk.
5/13 anonim válasza:
de imádom a francia buldogot is!!!!!
6/13 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! Én nekem is a kedvenc fajtám :) A kis buldog is nagyon ennivaló :D :D Régebben Jack Russel Terrierem volt, ő neki nem hámja volt, hanem sima póráz, de mindig úgy ment előre, köhécselt, annyira rossz volt :S :) Nem volt még nagytestű kutyám, de ismerőseim közül, akiknek nagytestű kutyájuk van, azok többsége hámot használ. De amint mondtam, megoszlottak a vélemények :)
2011. márc. 10. 16:37
7/13 anonim válasza:
A hám húzásra való (a kialakításából adódóan), a nyakörv meg sétáltatásra. Én sohasem sétáltatnám hámmal a kutyámat. Azaz van hámunk, mert szép színes fényvisszaverős és jó figyelemfelkeltő, nagyon jó erdőn-mezőn szabadon futtatott kutyáknál, de amikor pórázra veszem a kutyát, akkor mindig a nyakörvre és sohasem a hámra teszem a pórázt. Hámmal soha az életben nem fogod megtanítani a kutyát laza pórázon láb mellett sétálni.
8/13 anonim válasza:
A kerdesed kutyatol fugg nekem 8 kutyam van es nem viccelek abbol van egy amek nem kepes csak hammal menni mert fulladozik en probaltam ra megnevelni hogy jojon nyakorvel jon is de fulladozik
9/13 anonim válasza:
Ha fulladozik az csakis a gazda hibája , mert nem tanította meg a kutyát normálisan sétálni(húz a kutya).Persze viheted hámmal , de abba meg rendesen belefeszül majd aztán megnézheted magad 10 perc séta után , úgy elleszel fáradva mint a fene.
Nyakörv való sétához.
10/13 anonim válasza:
Én is a nyakörvet javaslom /tapasztalatból/,mert azzal sokkal jobban tudod irányítani a kutyát.A hám munkakutyáknak jó de napi sétához nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!