Pisilős kérdés? Felejtsem el a ruhát?
Van egy 10 hónapos rövidszőrű keverék kutyusunk. Alapvetően kinti kutya, de minden este,séta után beengedjük egy pár órára. Nem rosszalkodik (jó néha ellop egy zoknit), csak lefekszi a plédjére és alszik. Van neki ruhája. Itt most nehogy lehurrogjatok, nem ez a design-es kutya ruha, az egy régi kötött pulcsimból varrattam, mivel szerintem fázik. Bár a házán körbe hőszigetelés van, van alatta szalma meg pléd, de szerintem még így fázik. Na szóval minden este, amikor vége a "bentlétnek", és adnám rá az ajtóban a ruháját bepisil! Kérdés,hogy miért csinálja? A ruhát nem szereti (bár láthatóan nem zavarja,hogy rajta van) vagy esetleg az öltözködést összekapcsolja azzal,hogy mennie kell ki és azért pisil be?
köszi
Vagy a ruhát nem szereti vagy hogy ki kell menni, de talán megpróbálhatnád, hogy olyankor adsz neki jutifalatot, és akkor összekötné valami pozitiv dologgal.
De reméljük hamarosan jön a jó idő és akkor kiderül majd h akkor is bepisil-e ha nem kell ruhát adni rá.
Ez a dominancia jele!!Azt jelenti,hogy ő a falkavezér és megjelőli azt a területrészt ahonnan kiküldöt,a házat....
Gondolom az ajtófélfát vagy ahhoz közeli területet pisil le...
Kapuátlépési szabályt kell betartatni.Előbb ti mentek be ailletve ki az ajtón és ő csak engedéllyel mehet be/ki.
Ha tolakszik akkor szó nélkül finoman lökd vissza őt.ÉS ne engedd hogy pisiljen :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!