Mikor szülhet a kutyám? A fedeztetés pontos dátumát nem tudom. Szerintem legkésőbb a jövő hét elején fog. Ma eddig semmit sem akart enni és elkezdett gödröt ásni. Ez azt jelenti, hogy hamarosan szülni fog?
Az ellés várható időpontja
A kutya vemhessége a fedeztetéstől számítva átlagosan 63 napig tart, azonban látszólag lerövidülhet 58 napra, vagy meghosszabbodhat 68 napra is; attól függően, hogy a fedeztetés pillanatában a szukában megtörtént-e már a peteleválás, illetve befejeződött-e a petesejtek érési folyamata. A vemhesség végén a szuka vérében gyorsan csökken a vemhesség fenntartásáért felelős progeszteron hormon szintje, ennek hatására csökken a szuka testhőmérséklete. Ezt az összefüggést kihasználhatjuk az ellés idejének meghatározáshoz. Ehhez nem kell mást tennünk, mint a vemhesség 55. napjától naponta legalább kétszer megmérni a szuka testhőmérsékletét, ami a normális 38,5–39,0°C-ról lecsökken 37,5°C alá, gyakran 37,0°C-ra, a várható ellés előtt 6–24 órával.
De ehhez tudni kellene a fedeztetés pontos dátumát...
ez nem azon múlik hogy neki tetszik-e.
meg kell mérni és kész! Egyébként sem kell annyira bedugni, az enyémek meg sem érzik. Digitálissal gyors és egyáltalán nem fáj!
meg kell tanulnod! Mi van ha a kicsikkel baj lesz és meg kell mérni?
Egyébként hogyhogy gödröt ás?
Kint van vemhesen télen amikor szakad a hó?
A digitális hőmérő tényleg gyorsabb,de ha hagyományos van akkor is elég ha csak az ezüstös rész(tehát az elejét) dugod a fenekébe!Szerintem sem fogja nagyon ellenezni,hisz nem is érzi annyira...
Láttam már olyan szukát egyébként aki már 1 héttel a szülés előtt kapar,illetve vackol magának.Szóval ezt tényleg csak a hőmérséklete alapján tudod megállapítani!!
Azt már inkább nem ecsetelem,hogy mennyire felelőtlen dolog úgy pároztatni a kutyád,hogy azt sem tudod,mikor történt meg pontosan a dolog!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!