Szomszédok miatt lehet ki kell vinni a francia bulldogomat kertbe, most lesz 2 éves, süket, hogy reagálna arra ha kenelbe kerülne, nem fagyna meg nem lenne lelki beteg stb?
Ez az egész zavaros nekem...
Társasházban laksz. Volt egy lakógyűlés, ahol 1 (azaz egy) lakó felvetette, h az ugatós kutyádat tedd ki a kertbe, mert ott nem fog ugatni és idegesíteni ők? És ezt a lakóközösség megszavazta? És miért lesz jobb ha kint lesz a kertben? Nem értem....
Törvényileg - ha a társasház alapszabálya nem nyilatkozik másképp - maximum a közvetlen szomszédoktól és alattad, fölötted lakótól kell aláírást kérni ha kutyát akarsz tartani. De pl. nálunk ilyen nem volt. Szerintem ez akkor hangsúlyos ha kötekedésre kerül a sor....
(1. A többlakásos épület lakásaiban történő kutyatartás korlátozása és a szomszédok hozzájárulásával kapcsolatban az Alkotmánybíróság a 79/2006. (XII. 20.) AB határozatában rámutatott, hogy „A helyi önkormányzat a köz érdekében az ebtartás feltételéül szabhatja – a tartott ebek számától függetlenül – a szomszédok meghatározott körének hozzájárulását.” (ABH 2006, 1013, 1015.))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!