Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szomszédok miatt lehet ki...

Szomszédok miatt lehet ki kell vinni a francia bulldogomat kertbe, most lesz 2 éves, süket, hogy reagálna arra ha kenelbe kerülne, nem fagyna meg nem lenne lelki beteg stb?

Figyelt kérdés
2011. márc. 7. 18:17
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
most volt lakógyűlés, és a szomszéd egy féreg, ezmiatt van az egész!!! tanácsot, mi lenne a legjobb neki, ha el akarják venni?
2011. márc. 7. 18:41
 12/24 anonim ***** válasza:
Ha az alapító okirat engedi az állattartást akkor nem tudnakmit csinálni. Meg kéne változtatniuk az alapító okiratot. Vagy kihívják a rendőrséget minden éjjelés feljelentenek. De csak úgy nem rakhatják ki a kutyát
2011. márc. 7. 18:42
 13/24 A kérdező kommentje:
alapító okiratot hol tudok intézni?
2011. márc. 7. 18:46
 14/24 anonim ***** válasza:
90%
Vidd kutyasuliba, ha jól lefárasztják, akkor vagy megszűnik az ugatás, mindenképpen fog halkulni.
2011. márc. 7. 18:46
 15/24 anonim ***** válasza:
alapító okiratodnak kéne lennie, a melléklete a szerződésnek amivel a lakást vetted.
2011. márc. 7. 18:47
 16/24 anonim ***** válasza:
Azt kihagytam, hogyha többen aláírják h maradhat akkor marad.
2011. márc. 7. 18:47
 17/24 anonim ***** válasza:

Ez az egész zavaros nekem...

Társasházban laksz. Volt egy lakógyűlés, ahol 1 (azaz egy) lakó felvetette, h az ugatós kutyádat tedd ki a kertbe, mert ott nem fog ugatni és idegesíteni ők? És ezt a lakóközösség megszavazta? És miért lesz jobb ha kint lesz a kertben? Nem értem....

Törvényileg - ha a társasház alapszabálya nem nyilatkozik másképp - maximum a közvetlen szomszédoktól és alattad, fölötted lakótól kell aláírást kérni ha kutyát akarsz tartani. De pl. nálunk ilyen nem volt. Szerintem ez akkor hangsúlyos ha kötekedésre kerül a sor....

(1. A többlakásos épület lakásaiban történő kutyatartás korlátozása és a szomszédok hozzájárulásával kapcsolatban az Alkotmánybíróság a 79/2006. (XII. 20.) AB határozatában rámutatott, hogy „A helyi önkormányzat a köz érdekében az ebtartás feltételéül szabhatja – a tartott ebek számától függetlenül – a szomszédok meghatározott körének hozzájárulását.” (ABH 2006, 1013, 1015.))

2011. márc. 7. 18:49
 18/24 A kérdező kommentje:
közvetlen falszomszédom 2 van, a nagy barátnők, mindketten bunkók
2011. márc. 7. 18:50
 19/24 anonim ***** válasza:
Egyébként mennyire van lefárasztva a kutya mielőtt otthagyod? Lehet érdemes lenne elgondolkodni h te is tegyél azért h ne ugasson amikor nem vagy otthon - mert azért az sem normális...
2011. márc. 7. 18:52
 20/24 A kérdező kommentje:
én gondoltam hogy a kertbe mehet, ha nem írják alá, mert van kertünk tőlünk nem olyan messze, igen kötöszködik a szomszéd ő miatta van az egész!!!
2011. márc. 7. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!