Befogadtam egy kutyát, mik a teendők?
hát mondjuk az tényleg elég ciki ha egyszer csak szembe jön a régi gazda aztán nagy i love you lesz, te meg csak nézel meg ö is, legalább valakinek kellene szólni, egy ideig, amig muszáj hogy legyen valami bizonyitékod hogy te megpróbáltad... aztán meg az a még "cikibb" ha feleslegesen ráköltessz, aztán meg adhatod vissza... :-S ... szerintem ha nem ragaszkodsz annyira ehhez az ominozus kutyához akkor vidd el a menhelyre, hogy találtad, aztán örökbe fogadnád, majd ök megteszika lépéseket, és ha szerencséd van akkor még ugy is alakulhat hogy megtarthatod, ha megcsak kutyát szeretnél, akkor vidd be aztán majd választassz másikat, ha épp ugy dobja a gép...
egyébként most felfogás kérdése, hogy mennyibe kerül a kutya, nyilván ha az embernek nincs pénze nem fog darling borjúhúsos ragut enni a kutyuska, hanem meg fogja kapni a megmaradt tésztát a húslevessel meg a nem tudom mivel és igen is a moslékot... az oltások kötelezök, féreghajtani kell, bolhairtás ajánlott, ezen tul a MINIMUM az ha lakásba van, hogy leraksz egy rongyot meg egy tálat, kap inni enni valamit kiviszed sétálni és pont... ha megbetegszik, akkor igenis van ugy hogy nem érdemes megmenteni, pl mi az istennek mütess meg már egy halálán lévö 15 éves kutyát nem tudom mennyiért, néha mérlegelni kell... de az tény hogy a kis dolgokat "kis dolog" körömvágás, oltás, stb olyan 5-6 ezres nagyságrend, nem lehet kikerülni... most ha nem tudnál te 80 ezret költeni a mütétre, vagy a chipre vagy nem tom mire, akkor nem költessz... de a kutyát akkor is te vállaltad...
Nagyon rendes vagy, hogy befogadtad, szerintem kidobták az utcára, lehet pont azért mert már nem fiatal. A férjemmel mi sem tudunk elmenni a kóbor kutyák mellett, nem egyet fogtunk meg és vittünk el orvoshoz. Sajnos egynek sem lett meg a gazdája, pedig még fajtatiszta labrador is volt köztük.
Ja, a kutyáim kakiját mindig felszedem az utcán is, egy zacskó segítségével.
14.14-esnek:
Miért támadsz? Tudod hányan sétálnak el úgy kóbor kutyák mellett, mintha ott sem lennének? Jobb lett volna, ha ez a kutyus is úgy jár, míg el nem üti egy autó? Szerintem ez inkább dicséretes dolog, amiért semmiképpen nem ezt a hangnemet érdemli a befogadó.
Nem az a bajom, hogy magához fogadta, hanem az, hogy nem akarja a gazdáját keresni! Mert az igenis szép dolog, hogy nem lökte az utcára, vagy a sintérre, de bármit is mondtok, az eredeti gazdáját illene megkeresni! Ha nem lesz meg, természetesen megtarthatja, sőt!
De tényleg nem tudni, hogy tűnt el, lehet eltépte a rozsdás láncot, mert ment volna szuka után, kiszökött. Ha kidobták volna, mit keresne a lánc rajta? És ki tudja, miért elhanyagolt, lehet már egy ideje megszökött és kóborlás közben lett olyan amilyen és lehet nem evett napok óta, azért soványka. Plusz idős kutyáknak már amúgy sem úgy hasznosít a szervezete, nincsenek már általában olyan jó kondiban, mint a fiatalok.
Ezért támadtam, mert ez nem úgy működik, hogy találtam egy kutyát és megtartom, mert szerintem elhanyagolt és félős. Semmit sem tud róla a kérdező, így csak találgatni tud, de a pontos okokat nem ismeri.
Az a minimum, hogy két hétig keresi a gazdit, ha pedig nem sikerült megtalálni, nyugodtan megtarthatja, ennyi!
A kérdezőnek:
Elöször is, én is nagyon szép dolognak tartom, hogy annak ellenére, hogy nem vágytál kutyára, mégis megtartod és vállalod, hogy gondozod, neveled. Írtad, hogy a zsebpénzedből fogod eltartani, ebből gondolom, hogy még elég fiatal lehetsz, és így szerintem még nagyobb dolog, hogy nem magadra, hanem a kutyura fogod a zsebpénzed költeni!:) Biztosan jó élete lesz nálad!
Egyébként, ha tényleg úgy van, ahogy a felháborodott válaszoló írta, hogy a kutyus megszökött és a gazdái szeretnék vissza kapni, akkor elég valószínű, hogy ŐK KERESIK A KUTYUST, kitettek plakátokat stb.. Szerintem nézz körül a kutyás, apróhirdetéses oldalakon, hátha megtalálod a kutya gazdájának a hirdetését. Hiszen ha tényleg keresik, akár még bajod is lehet belőle ha tényleg egyszer összefuttok az előző gazdával..
De azért ezt nem tartom túl valószínűnek, én arra tippelek, hogy a kutya vagy nagyon rosszul volt tartva és ezért szökött meg, vagy pedig tényleg csak kidobták. Ha szerető gazdái lennének, akkor nem ragaszkodna ennyire hozzátok!
Jó kutyázását, nekem úgy tűnik, hogy egy jószívű emberke lehetsz!:))
Akit találtam kutyát, azon sem tűnt, hogy hiányzott neki a gazdája, tök jól elvolt velem egy hétig, boldog volt. Akkor láttam csak meg, hogy menyire hiányzott neki a család, mikor érte jöttek és meglátták egymást.
A stílusért elnézést kérek.
De továbbra is azt mondom, add meg az esélyt, hogy haza kerülhessen. Sajnos van példa arra is, hogy a gazdiknak eszébe sem jut a plakátolás valamiért. Nekem a saját apám volt így, mikor eltűnt a kutyája, körbe kérdezte az egész várost, de valamiért fel sem merült benne, hogy plakátoljon, nem értem miért. :O De szerencsére meglett a kutya, hazament.
Szerintem az lenne a korrekt, ha két hétig keresnéd a gazdit. Ha nem lesz meg, tartsd meg a kutyust, ha meglesz, kérdezd meg, miért ilyen elhanyagolt, beszélgess el vele, de add vissza neki. Tényleg nem tudhatod a dolgok hátterét. Legfeljebb ha megbizonyosodtál, hogy tényleg nagyon elhanyagolták vagy bántották és legközelebb megint elszökik és te találod meg vagy hozzátok megy megint a kutya, akkor már nem adod vissza.
De ezt így első körben eldönteni, nem tartom korrekt dolognak.
A válasz írója 86%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:13
Végülis igazad van, eléggé bonyolult ez az egész. Ami szerintem nagyon gyanús, hogy kirakták párszor a kutyát, de ő mindig visszaszökött. Ez szerintem arra utal, hogy a kutya új otthont keresett magának. Egy kalandvágyból, "városnézőbe" vagy a tüzelő szukák miatt megszökött kutya nem hinném, hogy így viselkedne..
De igaz, tényleg keresd azért a gazdáját, hátha... Meg így neked se lehet bajod a dologból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!