Lehet egyszerre két különböző korú és méretű kölyökkutyát is tartani?
Ha a költségek nem zavarnak, én egyszerre vinném őket. Fiatalon hamarabb ismerkednek. Egy 6 hós kutya már erélyesebb egy kicsivel. Vegyetek két kant, ha lehet. Jobban elvannak egymással, és a kutyák az első ivarérésik NEM tudják a másik nemét, ők csak ivaréréskor tudják a szagok miatt.
Viszont ha 2 hónap különbséggel viszitek, még akkor is rendben lesz, de egy kicsinek inkább szükséges a társ, hamarabb összeszoknak, hisz játszanak csak.
Én épp ezért javasoltam a két kölyköt. igaz macerásabb, de, egy nagyobb testű kölyök, aki még be van indulva (egy 4 hós is, de már simán végigaludná az éjszakát) zargatni fogja a nagyobbat, aki nem fogja jó szemmel nézni. tapasztalat. 3 kutyám van. 5 hós volt a nagy, mikor hoztuk a másodikat, és éjjel sokszor hallottam, hogy míg a kölyök nyüszög, játszana, a másik aludna. Aztán, mikor 1 éves lett a nagy, akkor hoztam egy 3 hóst, na, itt már sokkal több baj volt.
Miért akarsz szuka tacsit? A szuka rossz döntés, makacsabbak, és 6 hósan már tüzel, ha úgy is ivartalanítanád, a kan olcsóbb is. Ez fura... Ráadásul két kan a hiedelemmel ellentétben, jobban kijön egymással.
Az én véleményem szerint, hasznosabb ha egy kb 2 éves kutya mellé veszel egy kölyköt. Mivel a kölyöknek hasznára válik egy idősebb tapasztalt kutyától tanulnia. Van kire felnéznie
vagyis a tanítójára. Itt a kutyadolgokat értem.
Két egyidős kölyök, egymástól a rosszaságokat is eltanulják.
Mikor a felnőtt kor küszöbére érnek egymással rivalizálni is fognak.
Nem lehetetlen, de nehezebb dolgod lesz két kölyökkel egyszerre.
Én biztosan nem vállalnék be két kölyköt egyszerre.
Van egy kiskutyám, most 10 hónapos. Imádom, foglalkozok vele naponta 3 órát, nagyokat sétálunk, kutyasulizunk.
De egy másik fajta kutya minden vágyam, és szeretnék is egyet a mostani mellé. Viszont tudom, hogy nem bírnék velük, így várok még 1-2-3 évet. Addigra a mostani kutyámmal elvégzünk néhány engedelmességi tanfolyamot, leteszünk pár vizsgát... Így benne teljesen meg lehet majd bízni, mire jön a kölyök. Így a második kutya nevelése is sokkal könnyebb lesz, mert a jót fogja eltanulni a nagytól.
Két kölyök viszont a rosszat tanulja el egymástól.
A kérdésedre válaszolva: szerintem nem baj, ha egyik kölyök nagyobb méretű, mint a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!