Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kaukázusi juhászkutya bántja...

Kaukázusi juhászkutya bántja a gyermekem?

Figyelt kérdés
8 hetes Kaukázusi juhászt veszek tenyésztőtől.Bántani fogja a 13 éves gyermekem?(kutyasulival szeretném)A tacskó kutyámat bántani fogja?
2011. márc. 6. 16:32
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Szia !Kedves kérdező,én egy kaukázusi szuka mellett nőttem fel.Anno még senki nem mondott olyat,hogy kutyát csak tenyésztőtől szabad venni(6 éve volt kb..),szóval apukám nem tudta.Elhozta egy telepről,kölyökként.Apukámnak még olyan felfogása volt akkoriban,hogy a kutya az udvarban elvan és őrzi a házat,aztán szevasz.Szóval nem sokat foglalkozott vele,amiért ma már megvetném,de akkor még kicsi voltam...hát hogy is mondjam,annál jámborabb jószágot nem sűrűn láttam. Nulla nevelés mellett imádott engem és a tesómat is !Voltak a mamámnak libái,és amikor a kutya már viszonylag nagy volt,megijedt tőlük,mire befutott a házba,és beugrott mellénk az ágyba a 60 kilójával:D Nagyon aranyos volt. Sajnos már elpusztult..:( DE! ha a fajta mellett döntesz,MINDENKÉPPEN tenyésztőtől vedd,mert fontos a jó vérvonal,nem mindenki lehet olyan szerencsés mint mi akkoriban,hogy kifogtunk egy normálisat egy telepen.Tenyésztő,nevelés nevelés nevelés nevelés, játék,és semmi gond nem lesz!Ezen felül kutyaiskola!Ja és én szukát javasolnék, a kanokkal kicsit nehezebb.
2011. márc. 7. 06:40
 12/14 anonim ***** válasza:

szia!

én csak a saját tapasztalatomat tudom leírni. Rokonomnak volt kaukázusija. Középkorú férfi, normális. Családban élt a kutya, nem volt semmi baj, falkavezérség rendezve volt stb.

Egyszer egy oltásnál egy kicsit jobban le kellett fogni, nyugtatóinjekciót is kapott. Utána már mindenkire morgott, elvesztette a bizalmát a gazdájában. El kellett altatni.

szóval, ha még családban nő is fel, és szeretik, és foglalkoznak vele, akkor sem tudhatod 100%-ig, hogy nem megy neked!

Azt hozzáteszem, hogy kan volt, ha ez számít.

Szerintem, ha úgy döntesz, hogy megveszed, hamar kezdd a sulival, és legyél mindig felette!

2011. márc. 7. 08:02
 13/14 anonim ***** válasza:

bántani fogja, esetleg szét is tépi ,

HA ARRA NEVELED.

vagy lesz egy remek kutyád akiben örömötöket lelitek 10-15 évig !

csak tőled függ !!

a kutya alapból tökéletes, elrontani ,

kizárólag a rossz,helytelen neveléssel lehet.

ilyen kur....a egyszerű !!!

2011. márc. 7. 11:41
 14/14 anonim válasza:
A kérdésből látszik, hogy félsz a fajtától. Így azt mondom, hogy eszedbe se jusson ezt a fajtát hazavinni. Csak kölcsönös bizalmon alapuló eredményes kaukázusi tartás létezik. Ha te nem bízol benne, ő sem fog benned
2012. júl. 15. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!