Helyedre tanítása klikkerrel, elakadtam, hogyan tovább?
Nah, előhalásztam a klikkeres könyvemet. :)
Mért csak formálással akarod?
Mondjuk van elkapás is, mert mivel az a helye, gondolom néha odamegy és lefekszik. Akkor klikkelsz. És ezt folytatod, amíg nem kezdi kapisgálni a dolgokat.
Meg lehetne rávezetéssel is. Falattal oda vizsed a helyére, rámegy, klikk. Aztán te még mindig ott vagy a fekhely előtt, és akkor mondod, hogy fekszik, akkor ha ott lefekszik, akkor klikk és örömködés.
De ha formálással akarod, akkor ha rajta van a fekhelyen, és BÁRHOGY megmozdul, de rajta van, klikk. De mondjuk, már stabilan csinálja, hogy pl. a lábát előrenyújtja, akkor mondjuk a 6. alkalom után, már nem klikkelsz rá, és mást kérsz tőle, egészen a fektetésig. De ez hosszú idő lehet.
Remélem segítettem valamit. Majd írj. ;)
Megvan mi volt a probléma!
Az elkapással azért nem is próbálkoztam, mert mostanában nem szokott a fekhelyén aludni.
Kipróbáltam a rávezetést, amit írtál, egyből kiderült, hogy az a gond, hogy kinőtte a kutyaágyat. Nem tud benne lefeküdni. Én meg itt szerencsétlenkedem vele már hetek óta.
Most kicseréltem az ágyat egy plédre, kb. 10 mp alatt rájött, mi a feladat és gyönyörűen megy. Bárhová teszem a plédet, szalad és eldobja magát rajta nagy boldogan. :D
Köszi szépen!
Már megint ilyen hülyeségeket kell, hogy olvassak!!
Tanítsd klikker nélkül! Pórázon 4szer5ször vidd a helyére és mondd neki helyedre és fektesd le.(erélyesen)
Utána hosszabb pórázon mutatod neki, hogy helyedre, de te nem mész utána. Mikor a helyén van fekteted.
Egy nap alatt megtanulja. Nem kellenek ide napok meg hetek meg hónapok.
Tiszta hülyeség!
Tegnap 20:36-nak
Nagyon is igaza van. Én az utolsó voltam.
Ti se fogjátok fel a klikker értelmét. Ott nem az a lényeg, hogy ráerőltesd a kutyát a doglokra, hanem kitalálja, fejlődik a gondolkodása, könnyebben tanul meg trükköket. Nekem mindig élvezetes látni, hogy a kutyám gondolkodik. Látszik rajta, hogy kattog az agya. Ha valamit jól csinált, és kap jutit, többszőr próbálkozik vele, majd ha késöbb nem kap rá, kipróbál valami mást.
Akkor nem húzom-vonom, hogy ezt csináld, meg azt csináld. Hanem hagyom gondolkodni a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!