Egy Szibériai husky kutya milyen nehézségű súlyt tud elhúzni szánon?
Attól függ milyen termetű..
Falkában húznak nem egyedűl...
Azt tudom, hogy a pitbullomat egyszer kikötöttem egy gumi talpú álló vádligéphez, és súlyostól mindenestől úgy ahogy van, elhúzta vagy 15 cm-re. :)
Mondjuk ez tök más erőkifejtés, mert a szánhúzáshoz inkább kitartás kell, csak az összehasonlítás miatt mondom.
felnőtt kan pitbullra kötözött szánkóval 150 kg cementet vittünk el a tüzépről (5-600 m)
a tied se 1 gyenge állatfajta
Nálam sokszor szokott a testvérem kislánya lenni, mert imádja a kutyámat, és a környéket is, és sokszor segítek abban a tesómnak, hogy vigyázom rá. :)
Én pl. most télen is, ha lementünk szánkózni, a border colliem hámjára tettem a szánkót, és a 4 éves unokahúgomat simán elhúzta, mindenféle erőfeszítés nélkül. Persze, ha láttam volna, hogy nehéz, akkor leveszem róla, de boldogan húzta :) De pl. egy husky ennek a 100szorosát tudja, egy collie-nak nem is szabad a hobbi szánkóhúzáson kívül többet csinálnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!