Ártok ezzel a kutyámnak?
Ha egy kutya úgy nő fel, hogy nem ismeri meg a házban tartózkodást, bejárást, akkor neki az lesz a természetes.
Az viszont a legtöbb kutyára igaz, hogy nem a lakás a fontos neki, hanem az, hogy ott lehessen mindig, ahol a gazda, a család van.
Attól függ milyen fajta.Ha nagytestű,nagy bundájú akkor nincs ezzel semmi baj így szokta meg és kész.
De ha kistestű vagy rövid szörű akkor árthat neki hiába van úgy szoktatva.NA me azse mindegy milyen fajta.
Pl:egy border colliet,egy bearded colliet avgy belga juhászkutyát nem lehet így kicsapni nekik szükségük van az emberi társaságra hogy a gazda közelében legyenek.
Pestről költöztünk vidékre,bérházból kertes házba egy öleb bullterrierrel.Bent alszik velünk,és amikor kimenne,jelez,kiengedjük.
Kaptunk mellé egy másik bullt,Ő szaporítónál volt kennelben 3 évig.Egy hónapja van nálunk,remekül érzi magát a párom mellett alva.
Én falun lakom és itt mindenki kinn tartja a kutyáját, vagy láncon, vagy szabadon.
A funkciójuk általában a házőrzés, és olyan igazi korcsok. Kevés kivétellel.
Talán egyedüliként nekünk benn vannak a kutyáink.
1. Amikor ide költöztünk, meg akartam váltani a világot, sok ellenséget szereztem, és falun gyorsan megy a mérgezés.
2. A legközelebbi szomszéd 800 méterre lakik, és sok lopás történt erre. Ha valaki nagyon be akar jönni, legalább a kutyák legyenek neki meglepetés, ha kinyitom az ajtót.
3. Rengeteg erre az őz és a vaddisznó + az orvvadász.
Egyébként télen a kutyák szeretnek kinn lenni, ha nagyon fáznak, jeleznek.
Nyáron meg nyitva van a bejárati ajtó éjjel nappal, ugyan benn alszanak, de ha zajt hallanak, azonnal kifutnak.
Igazi őrző- védő ebek, ha megyek lefeküdni, jönnek ők is.
Ha már lefeküdtem, diszkréten morognak, ha valamelyik gyerek túl hangos.
Ha kizárjuk őket, akkor a mancsukkal ütögetik az ajtót.
Ha nem halljuk meg, akkor felugranak az ablakpárkányra, és ugatnak.
Volt olyan, hogy az egyiket 45 percig hagytam kopogni + ugatni, legközelebb nem akart kimenni, mert félt, hogy nem engedem be.
Szerintem attól is függ milyen fajta, milyen tipusú kutya.
Az enyémek rövid szőrűek, és 20 fok alatt már fáznak. Tehát bent vannak velem otthon a kertesben is, meg a munkahelyen is.
Ám a másik telepen ( munkahelyem ) ahol a kollégáim vannak, ott a nj. félhosszú szőrű, és még mínusz fokban is liheg. Egyszer nagyon hidegbe bevitték a fűtött lépcsőházba, de nem érezte jól magát, kikéreckedett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!