Sokkot kapott a kutyám?
Gratulálok hogy egy 10 éves kutya mellé egy kölyköt vittél ráadásúl ilyen nagytestűt x)ennyi ész...
És igen nagyon is lehet baja mert nagyon idős nézezsd meg orvossal!!Az ivartalanítás jó ötlet az kell,de attól nem lesz a kutya jól nevelt!!!Kutyaiskola!!!
Ja és ha én egy kicsi kutya lennék ráadásúl nagyon idős és a nyakamra hoznak egy neveletlen kölyköt akkor én is remegnék....ha sokkot kap a kutya az nem ilyen.Egyszerűen csak fél.
Én azért nem látom ilyen komolyan a helyzetet, miért ne lehetne valakinek egy idős uszkár mellett egy fiatalabb nagyobb testű kutyája? Szerintem nem itt kell keresni a hibát, a kérdező is leírta, hogy eddig nem volt baj, együtt aludtak, játszottak, szerintem nem ezt a részét kéne bántani a dolognak, ugyanis itt semmi baj sincs.
Azt nem tudom, hogy sokkot kapott-e, bár szerintem annak más tünetei is vannak. Mindenképpen jó ötlet, hogy a staffit ivartalaníttatni szeretnéd, de akkor már vidd el az uszkárt is magaddal, mert őt meg kéne nézetni a dokival. Ha sokkot kapott, azt tudja a doki is orvosolni valamivel, vagy ha egyéb baja van, akkor azt is. Ez nagyon fontos lenne. De addig is, foglalkozz rengeteget az uszkárral, ha nem akar feléd menni egy kis jutalomfalattal közelíts felé.. ne durván, erőszakosan, csak szépen simulékonyan, lassan, kicsit nyiss felé, de várd meg, míg ő teszi meg a nagy lépést az előrehaladásban.
Még egyszer mondom, hogy majd' 10 hónapon keresztül folyamatosan együtt voltak, rengeteget játszottak, NAGYON JÓL megvoltak. Előtte az uszkár egész nap csak feküdt, de mióta megvan a staffy sokkal vidámabb, játékosabb. Most sem neveletlen a kutya egyáltalán. Mellettem sétál, ha szólok neki, akkor odajön, leül, akár póráz nélkül is bátran merem sétáltatni, mert egy nagyon okos, megbízható kutya. Egymás mellett ettek, akkor sem volt baj. Leültettem őket magam elé, és először az uszkár, majd a staffy kapta a kenyeret. És soha nem harcoltak kajáért sem.
Amúgy meg, ha tacskót hoztam volna, az is megvívta volna a dominancia harcot az uszkárral, persze nem a 30 kilójával szaladt volna neki, hanem mondjuk szétmarták volna egymást.
Hallottam már mástól is, hogy előfordulnak dominancia harcok, én ettől nem tartom magam rossz gazdának, vagy a kutyámat neveletlennek. Láttam én már olyan kutyát is, ami többféle kutya suliba is járt, "mintakutya", mégis megharapta a gazdáját.
Utolsónak: Légyszi írj, hogy mi volt ivartalanításnál, meddig tartott a műtét, hogy viselték a kutyusok, stb.!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!