Miért próbálkozik be a kutyám nálam?
Van egy lassan 11 hónapos amstaff szukám. Én vagyok a családból a legdominánsabb (anyuval és a húgommal élek együtt, én 17 éves lány vagyok).
Az a problémám, hogy a kutyám néha megpróbálja átvenni a falkavezérséget tőlem.
Ez abban nyilvánul meg például, hogy ha rászólok, akkor visszaugat (szószerint), és látom is a fején, hogy nem tetszik neki. Én azt csinálom, hogy ilyenkor lebirkózom. Mindig sikerül, mert mikor látja, hogy megelégelem a viselkedést, és megindulok felé, akkor behúzza fülét-farkát, vagy megpróbál elrohanni (de nem tud, mert lakásban van tartva). Úgyhogy mindig sikerül lenyomnom a földre, ő pedig megadja magát, és csak akkor áll fel, ha már elmentem.
Csak azt nem értem, hogy miért csinálja, ha tart tőlem, és megadja magát végül?
A kutyasulis oktató azt mondta, hogy alacsony vagyok, túl vékony, és a hangom is olyan, mint az egércincogás. És ez hátrány, mert nem vesz komolyan a kutyám. De ha nem vesz komolyan, miért adja meg magát mindig?
Szerintetek miért csinálja?
Köszi a választ!
Remélem is, hogy leszokik róla. :)
Köszi neked is! :)
Igen, mondta is a tenyésztő, mielőtt elhoztuk a kutyulit, hogy készüljünk fel erre.
Már van segítségem, a kutyasulis kiképző minden héten háromszor elhozza velem sétálni a kutyám, és segít a nevelésében.
De mindenkitől szívesen várom a tanácsokat, tapasztalatokat. :)
Persze. :)
Küldtem üzenetet.
Mikor először megláttam a kérdést azt hittem hogy másként próbálkozik be........Ez biztos freudi elszólás a részedről és szeretnéd ha végre valaki bepróbálkozna.
Ne tulajdoníts annak akkora jelentőséget hogy visszaugat,olyan mint az ember nem érthet eggyet mindennel.Kutyád van,nem kezes bárányod.Csak egy zsarnok várja el hogy a kutyája egyből ugorjon mikor füttyent.Felejtsd el a hierarchiát,mert a leírtakból úgy tűnik hogy egy barátod van,és nem egy szolgád.A kutya jelleméből is következhet ez a viselkedése,hogy milyen géneket örökölt a szülőktől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!