Van egy Magyar vizsla kutyám sehogy megtanitani neki hogy adjon pacsit már probálkozik de nem megy neki valahogy nem érti?
Ha már ismeri az ül parancsot, akkor próbálkozz ezzel.
Vegyél valami jutalomfalatot. Ültesd le. Egyik kezeddel fogd meg az egyik mancsát, mintha pacsit adna. A másik kezedbe tartsd a jutalomfalatot. Mikor megfogod a mancsát, mondd neki, hogy pacsi, majd add neki a falatot. Először csak falatért fog adni, de csak sok-sok gyakorlás után. Később fokozatosan el lehet hagyni a falatot. Mindig meg kell dicsérni (simogatni), ha jól teljesít, még a legelső alkalomnál is, amikor teljesítmény nélkül kapja meg a falatot. Később rá fog jönni, hogy a szeretetét is kifejezheti vele. Én a tacskónkat tanítottam meg így.
Sok sikert!
Hahaha :) ez jo!
Birom az allatokat, jofejek!!! :)
Akkor úgy vedd magadhoz a falatokat, hogy ne lássa. Ráadásul most van kamaszkorban, ilyenkor meg tudnak ők is bolondulni.
Ül, mancsfogás, pacsi (többször is mondhatod), jutalomfalat a szájába, simogatás. Kitartás, így a legegyszerűbb. Ha jutalomfalat nélkül leül, akkor a pacsit is meg fogja tanulni.
Első válaszadó
Ja, és nem szabad elgyengülni. A jutalomfalat, csak cselekedetért jár. A tacskónk például nem hajlandó lefeküdni parancsszóra, falattal lefekszik, de csak miután öt perc kísérletezés után agyonnyalogatta a jutalomfalatos kezemet, és látja, hogy cselekvés nélkül nem kapja meg.
Megint én
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!