Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha fajtatiszta kutyád van,...

Ha fajtatiszta kutyád van, azt tenyésztőtől vetted vagy szaporítótól vagy örökbe fogadtad? Hogyan került hozzád?

Figyelt kérdés
Nekem 2 beagle-m van. "Szaporítótól" és tenyésztőtől. Törzskönyv nélküliek.
2009. febr. 17. 08:00
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
50%
nekem egy mopsz kanom van tk nélkül vettem szaporitotol,eddig nem volt komolyabb baja hálistennek csak egy kis megfázás:)
2009. febr. 17. 12:05
 12/22 anonim ***** válasza:
56%
nekem két yorkim van.az első 2éves,őt egy olyan nőtől vettük,(utólag derült ki)aki felvásárolja a kutyákat,és továbbadja.bármikor bármilyen kutyát tud "szerezni".a másodikat egy nagyon jó helyről hoztuk,egy olyan családtól,akik ugyanolyan kutyabolondok mint mi.most 1éves,a szüleinek van törzskönyve.a mai napig bármikor éjjel nappal hivhatom ha van valami,heti 2szer biztos beszélünk.egészségileg mindkét kutyám jó,talán az elsőnek érzékenyebb a gyomra,a második egy stramm kutyus.de imádom mindkettőt!!!!
2009. febr. 17. 13:36
 13/22 anonim ***** válasza:
71%

törzskönyves westink van: allergiás a csirke-húsra, a tápon kívül mást nem tud enni, mert kihányja.

Tenyésztőtől vettük, 50E-ért.

Törzskönyv nélküli beagle-m van, makk egészséges, rendkívül okos és akármilyen főtt ételt eszik, semmi baja. Őt egy szaporítótól vettük, de szerintem jobb körülmények közt éltek ott, mint 1-1 tenyésztőnél (családi házban laktak a földszinten, ki-be járkálhattak, volt egy medence ami csak a kutyáké, egy 9 m2-es elkerített agility pálya (itt szórakoztak a szülők...kutyaszülők).

2009. febr. 17. 17:50
 14/22 anonim ***** válasza:
69%
Nekem hatalmas mázlim volt, és ilyen csak egyszer lehetett az életben, de sikerült elhoznom -MENHELYRŐL- egy fajtatiszta Field-Trial Labrador kiskutyát, aki M.O.-n kennelből vagy tenyésztőtől véve 90-100 ezer is lehet! Nincs törzskönyve, de járunk kiképzésre, több versenyt nyertük már fegyelmezőből. Nekem sikerült a kiskutyát abban a másfél órában(!!!!) elvinnem, amíg bent voltak a menhelyen, és nem jött értük az eredeti gazdi! Ezek után már nem kérhették vissza tőlem. Az, hogy hogy kerültek oda, elég hosszú és regényes, és nem ide való, de a lényeget már leírtam :)
2009. febr. 17. 18:25
 15/22 anonim ***** válasza:
73%
Előző vagyok! Elfelejtettem írni, hogy a kutyus makkegészséges, már két éves lesz májusban, óriási ereje van, bármit megeszik,a szánkót fölhúzza a dombon a kétéves húgommal, és hihetetlenül értelmes!
2009. febr. 17. 18:30
 16/22 anonim ***** válasza:
74%

Nem kötekedő, csak érdeklődő (mielőtt félreértenél :o))

Honnan tudod, hogy Field Trial labi??

2009. febr. 17. 18:59
 17/22 anonim ***** válasza:
79%

nekem 2 kutyám van.

Egy beagle,aki kölyök kora óta nálam van.Ő az első fajtatiszta kutyám,annak idején azt hittem,hogy mindegy a törzskönyv,ezért ő tk nélküli, szerencsére teljesen egészséges.A szülei törzskönyvesek,a gazdák nagyon szimpatikusak!!tartjuk a kapcsolatot....szerencsés vagyok,mert a mostani beagle állomány nagyon leromlott,egyre több beteg beagle van,akik a felelőtlen szaporitás eredményeként szenvednek egy életen keresztül,nem is beszélve arról h a gazdijuk hogy sajnálja őket!!3 éve van beaglem, az alatt az idő alatt rengeteg beaglessel beszéltem, beagle találkozókra jártam, részt veszek fórumokon,tehát van tapasztalatom!sajnos...mert pl. itt az egyik beagle egyensúly zavaros és 11 kölyke lett :'( .... beagle pain-es kutyákat is szaporitanak...nem is beszélve arról hogy annyi felemás szemű beagle lett (az egyik szeme kék a másik barna:S )no és allergia,epilepszia,rejtett here,fogsor hiba!!!

és ezek azért mert az emberek nem törödnek azzal h mennyire rokon a kiválaszott pár, pedig tök könnyen előfordulhat ez! a kutya nagyon szapora, tehát pl. mi van a szukát a nagybácsijával vagy annak testvérével fedezik be stb.stb.stb. mert nem lehet tudni a törzskönyv hiányában!!!és bármilyen fokú rokonság előhozza a genetikailag kódolt betegségeket!

és a szaporitók még azzal se törődnek h abban a vérvonalban milyen betegség fordul elő.

A másik kutyám komondor, őt 2 éves korában mentettük meg egy tanyáról, ő tescos kutyatápon nevelkedett, egészséges,csak küllemre hibás,a táp miatt is....

Én többet csak olyan tenyésztőtől fogok kutyát venni akik teljesen megbizhatóak,szűrt kutyái vannak, és a leendő kutyám rokonait megtudom nézni,és egészségügyi garanciát akarok hozzá.Kerüljön amibe kerül,de én nem akarok beteg kutyust venni,hisz nincs annál szörnyűbb ha ott szenved melletted egy élőlény akin nem tudsz segiteni! és akit egy lelketlen,buta,pénzéhes szaporitó nyomoritott meg, fosztott meg a teljes, kiegyensúlyozott élet lehetőségétől!

2009. febr. 17. 19:10
 18/22 anonim ***** válasza:
74%
Az enyém törzskönyvezett 2 éves mudi. Eddig különösebb baja nem volt, csak kicsit érzékeny gyomrú. Én csak kivételes esetben vennék tkv nélkülit. Például egy juhásztól, dolgozó szülőktől vagy egy agility bajnoktól azért elfogadnék egy tkv nélküli mudit és talán még jobban is jártam, mintha tenyésztőtől származna. Szóval ha nincs törzskönyve, akkor valahogy máshogy igazolják, hogy nem hiába adok ki érte pénzt. Ha ez nincs meg, akkor a törzskönyves sem kell.
2009. febr. 17. 19:23
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Két befogadott keverék kutya és büszke vagyok rájuk :)
2009. febr. 17. 19:40
 20/22 anonim ***** válasza:
83%
Mindenesetre ne vegyünk szaporitóktól kutyát, mert igy csak az adott kutyafajta rovására cselekszünk. Nekik csaka pénz számit, semmi más!
2009. febr. 18. 18:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!