Ha fajtatiszta kutyád van, azt tenyésztőtől vetted vagy szaporítótól vagy örökbe fogadtad? Hogyan került hozzád?
törzskönyves westink van: allergiás a csirke-húsra, a tápon kívül mást nem tud enni, mert kihányja.
Tenyésztőtől vettük, 50E-ért.
Törzskönyv nélküli beagle-m van, makk egészséges, rendkívül okos és akármilyen főtt ételt eszik, semmi baja. Őt egy szaporítótól vettük, de szerintem jobb körülmények közt éltek ott, mint 1-1 tenyésztőnél (családi házban laktak a földszinten, ki-be járkálhattak, volt egy medence ami csak a kutyáké, egy 9 m2-es elkerített agility pálya (itt szórakoztak a szülők...kutyaszülők).
Nem kötekedő, csak érdeklődő (mielőtt félreértenél :o))
Honnan tudod, hogy Field Trial labi??
nekem 2 kutyám van.
Egy beagle,aki kölyök kora óta nálam van.Ő az első fajtatiszta kutyám,annak idején azt hittem,hogy mindegy a törzskönyv,ezért ő tk nélküli, szerencsére teljesen egészséges.A szülei törzskönyvesek,a gazdák nagyon szimpatikusak!!tartjuk a kapcsolatot....szerencsés vagyok,mert a mostani beagle állomány nagyon leromlott,egyre több beteg beagle van,akik a felelőtlen szaporitás eredményeként szenvednek egy életen keresztül,nem is beszélve arról h a gazdijuk hogy sajnálja őket!!3 éve van beaglem, az alatt az idő alatt rengeteg beaglessel beszéltem, beagle találkozókra jártam, részt veszek fórumokon,tehát van tapasztalatom!sajnos...mert pl. itt az egyik beagle egyensúly zavaros és 11 kölyke lett :'( .... beagle pain-es kutyákat is szaporitanak...nem is beszélve arról hogy annyi felemás szemű beagle lett (az egyik szeme kék a másik barna:S )no és allergia,epilepszia,rejtett here,fogsor hiba!!!
és ezek azért mert az emberek nem törödnek azzal h mennyire rokon a kiválaszott pár, pedig tök könnyen előfordulhat ez! a kutya nagyon szapora, tehát pl. mi van a szukát a nagybácsijával vagy annak testvérével fedezik be stb.stb.stb. mert nem lehet tudni a törzskönyv hiányában!!!és bármilyen fokú rokonság előhozza a genetikailag kódolt betegségeket!
és a szaporitók még azzal se törődnek h abban a vérvonalban milyen betegség fordul elő.
A másik kutyám komondor, őt 2 éves korában mentettük meg egy tanyáról, ő tescos kutyatápon nevelkedett, egészséges,csak küllemre hibás,a táp miatt is....
Én többet csak olyan tenyésztőtől fogok kutyát venni akik teljesen megbizhatóak,szűrt kutyái vannak, és a leendő kutyám rokonait megtudom nézni,és egészségügyi garanciát akarok hozzá.Kerüljön amibe kerül,de én nem akarok beteg kutyust venni,hisz nincs annál szörnyűbb ha ott szenved melletted egy élőlény akin nem tudsz segiteni! és akit egy lelketlen,buta,pénzéhes szaporitó nyomoritott meg, fosztott meg a teljes, kiegyensúlyozott élet lehetőségétől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!