Saját tapasztalatom az, hogy ha a kutya túl sokáig érintkezik a sós felülettel, akkor az kimarja a tappancsát. A január elejei havazáskor is mindenki tonna szám szórta a sót az utcán, és hazafelé a sétából mindkét kutyám fájdalmasan sántított és látszott h le se merik tenni a lábukat. (és nem kistestű-kis tappancsú, kényes kutyusok) Az udvaron koncentráltan találkozik vele - én murvát használnék.
(megjegyzem: amikor Finnországban éltem, és ott elmeséltem, h nálunk sózzák az utakat, elképedtek - annyira, de annyira környezet és minden károsító, arról nem is beszélve h a sós víz -4 fokon ugyanúgy megfagy.)
2009. febr. 17. 08:40
5/12 anonim válasza:
Kimarja a tappancsát a só, legalább otthon ne sózzatok. Inkább homokkal szórjátok fel.
2009. febr. 17. 09:05
6/12 anonim válasza:
Nagyon nem jó ha sózzátok,láttam már kutyát,aki véresre rágta a talpát annyira marta neki,az enyémeknek mindig le kell mosni séta után,mert annyira fáj nekik. A homok tényleg jobb.
2009. febr. 17. 09:49
7/12 anonim válasza:
Ne sózzátok, mi homokkal meg a kazánból maradt fahamuval szoktuk felszórni, jobb mint a só, és nem mar fel semmit, se kutytappancsot, se kocsit..
2009. febr. 17. 10:15
8/12 anonim válasza:
igen, sajnos kimarja a tappancsát.mi panaelban élünk, ha csak 20 perces a séta is már sántikálva jön hazafele.
2009. febr. 17. 10:27
9/12 anonim válasza:
Csípi a só a talpát, ha muszáj sózni, pl. ónos eső estt és nem lehet egyszerűen kihajtani, akkor lemosni a kutya talpát, de joob a homok, hamu.
2009. febr. 17. 11:34
10/12 anonim válasza:
Képzeld el, hogy még a cipődet is hogy ki tudja marni a só, hátmég a tappancsot, amit nem igazán véd semmi.
Sőt ha van rajta egy seb, akkor különösen fájdalmas lehet neki.
A sok só a környezetre is káros, kimarja a füvet, vagy a növényzetet, amit körbeszórsz, elolvadva bekerül a csatornába, szóval szerintem sem hasznos semmiképp.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!