Hogyan hízlaljam fel a kutyámat?
Höhö :D
Most adtam neki tejbe áztatott kenyeret. Az nagyon tetszett neki :)
Ne legyen előtte mindig a kaja. Amíg nem kerül normális kondícióba, addig etesd napi 2-szer, 3-szor, de ne hagyd neki ott, mert azzal válogatóssá válhat.
Tedd le neki 10 percre, ha nem eszi, vedd el, következő etetésig ne adj neki mást. Ha éhes lesz, megeszi. Meglátod, ha így csinálod, nem fog válogatni.
Ninna válaszába annyiban belekötnék, hogy nem csak a szuperprémium tápra kell esküdni és nem mindenkinek van erre pénze, pláne, hogy az Orijen az egyik legdrágább táp... Lehet etetni olcsóbbakkal is, csak ne a legvacakabbal. Vegyél neki valami jó középkategóriásat, ha szuperprémiumra nincs pénz. Happy Dog, Dog Chow, Josera, rengeteg féle van, ami tökéletesen megteszi és megfizethető az ára is, ha bemész egy szaküzletbe, az eladók segítenek.
A zsír hozzáadása valóban jó dolog, az én kutyám is kapta, mikor sovány volt. Mekkora kutyusról van szó? Ha kis-közepes termetű, akkor elég minden adag tápra egy púpos teáskanálnyi, ha nagyobb testű, akkor púpos evőkanálnyit adj hozzá. Zsír helyett tepertőt is adhatsz a táphoz. Ha nem szívesen enné a tápot, akkor beáztathatod egy kis meleg vízben, így szívesebben eszik a kutyák, esetleg húslevessel.
Főzhetsz is neki, az még jobb, de kifejezetten a kutyának valót és ne moslékot. Farhát vagy marha, disznó belsőségek, de ne legyen fűszeres és a sertésnél arra kifejezetten ügyelj, hogy nagyon alaposan főzd át a húst, mert a nyers sertéshús halálos lehet a kutya számára.
Köszönöm a válaszokat :) Még kiskutya, de közepes termetű lesz, kb 20 kiló. Akkor holnaptól kipróbálom hogy 10 percig lesz előtte a kaja, aztán majd úgyis megszokja.
A jutalomfalattal meg az a gond hogy mikor odajön hozzám, mindíg leül, és nem tudom, hogy hogyan tanítsam meg ülni... (a pórázt már egész szépen megszokta :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!