Hogyan szoktassam rá a yorkimat?
Sziasztok,
Van egy 8 hónapos yorkink és rá szeretném szoktatni arra, hogy ha elmegyünk sétálni akkor mellettem menjen. Ha nem rakok rá pórázt, akkor ne fusson el 2 másodperc múlva, hanem maradjon a közelemben.
Milyen módszert ajánlanátok ehhez, hogy megtanítsam neki?
Előre is köszönöm.
Általában ő megy előre, egy feszül a póráz úgy húz. ( 3 méteres)
És köszönöm válaszod!
Ő a falkavezér és nem te. :) [link]
Ha ezt megoldod, akkor sikerülni fog a séta is. :)
..............
Mivel a kutya előtted megy és nem hátul vagy a bal oldaladnál. Nem kell 3m-es póráz. Minek ? minél rövidebb annál jobb. Ha már tudja a rangját akkor lehet, de akkor is csak melletted enged távolabbra.
Az én yorkim pont ilyen :)
Bár, kiskorától fogva nagyon szigorúan van nevelve, ha rosszat csinált mindíg leszidtuk ( olyankor elbújt a sarokba :)).-amellett nagyon el is van kényeztetve-.Hát próbáld szerintem szabadba és ha elkóricál erősebben szólj rá. pl. Kutyuli nem szabad, gyere vissza, mert nagyon "kikapsz"
13/L
Azért ez ennél egy kicsit bonyolultabb!
Egyértelműen nem te vagy a falkavezér... ezt korrigáld, olyanokkal, hogy te eszel elsőnek, te mész be az ajtón elsőnek, tanítsd meg parancs szavakra, az alapokra mindenképpen! Ül, feküdj, marad, nem/ nem szabad, ezek a nagyon alapok, ezeket szintem érdemes tudnia egy kutyának!
Ezután taníthatod pórázzal együtt, ha elől megy korrigálod.
Az enyém 4 és fél hónapos, kicsi korától kezdve vinni kellett vna, akkor nem lenne ez! Az enyém jön pórázzal mellettem is, meg ha nincs rajta, szólok neki akkor is jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!