Kuvasz gyerek mellé?
Van egy féléves kuvasz kutyus. Arra lennék kíváncsi, hogy akinek van / vagy tapasztalata - mennyire ajánlott gyerek mellé? Gondolom hogy nem kifejezetten gyerek mellé való, de mennyire lenne veszélyes ha egy ilyen kutyát tartanék? Nagy telek van, tehát a mozgásigényét maximálisan ki tudná használni. Udvaron lenne tartva. Mennyire agresszív a gazdájával szemben?
Szerintetek?
szia!
Én is egy pozitív példát szeretnék leírni. Annak idején zeneiskolába jártam, és karbantartó kuvasza valahogyan oda fialt le. Nem tudom, hogy kerülhetett oda, de egy végtelenül kedves szuka volt, és sokáig ott voltak a kicsik is. Soha nem bántott minket, rengeteget játszottunk a kölykeivel, és amíg ott voltak, sokkal szívesebben mentünk szolfézsra is :)).
Sajnos, utána el kellett vinnie a karbantartónak a kutyákat, mert nem tűrték ott tovább, de bennem nagyon jó emlékként él még ma is.
Előző vagyok. Én jelenleg a Kutyások kategóriába sorolnám magam. Van egy 1,5 éves kisfiam,és 3 kutyám. Minden kutyára elég idő jut,ahogy a gyerekre is. Emellett gyógypedagógiát tanulok. Ha kis korától együtt él a gyerek a kutyákkal,ennyi idősen már a foglalkozás játék részében aktívan részt vehet. Az én lurkóm pl imádja fésülni a kutyákat,és labdázni velük. 9 hónapos kora óta jár,és azóta a kutyákat nyúzza. A sétára pedig egymegoldás: ebéd utáni alvás a babakocsiban, séta küzben :)
Bocsi az Offért, csak arra válaszul írtam,hogy gyerek mellett nem marad idő a kutyára.
Nekem bernim van,és két pincsim. Egyiknek se jutna eszébe bántani a gyereket,pedig a pincsik sem szeretik. Meg van nekik tanítva,hogy nem szabad,illetve a gyereknek is,hogy mit szabad,és mit nem.
Szép napot!
Nem tudom, miért kellett lepontozni azért, mert leírtam a negatív tapasztalataimat, és mert azt mertem mondani, hogy szerintem nem érdemes gyerek mellé olyan kutyát venni, amelyik ha nem foglalkoznak vele eleget, hajlamos megkattanni.
Én macskás vagyok, de soha nem jutna eszembe lepontozni valakit, aki azt mondja, hogy nem tartana gyerek mellett macskát, mert nem akarja az idejét állandó szőrtakarítással tölteni, inkább a gyerekével foglalkozna az alatt az idő alatt is. Pedig ha valaki nem takarítja el a szőrt, abból legfeljebb allergia lehet, míg egy agresszív kutya akár meg is ölheti a gyereket... Mindegy, pontozzatok le nyugodtan, ha ettől jobban érzitek magatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!