Jó ha a kutyámnak fogamzásgátlót (ami állatoknak készült) adok ahelyett, hogy ivartalanítsam?
Az állatoknál alkalmazott fogamzásgátlók nincsenek még olyan szinten - többek között mivel kevesebbet foglalkoztak eddig velük -, hogy azt állandó (értsd: minden tüzelésnél alkalmazni lehessen. Súlyos mellékhatásai, főleg rákkeltőek vannak.
Ha a helyedben lennék, akkor én inább vállalnám az ivartalanítási műtéttel járó minimális kockázatot, mint azt a kockázatot, ami megbetegítheti a kutyámat és hogy utána betegen kelljen műteni és lássam, h szenved. Az ivartalanítást kb. 2 nap alatt kiheverik, és 2 hét után, a varratszedés után teljesen ugyanolyan mint volt. Én sokkal inkább választanám ezt, mint a folyamatos injekciózást (aminek a következményei beláthatatlanok). Ráadásul az ivartalanítással pont azt (is) elkerülheted, amit a másikkal kiválthatsz - a rákot...és még mást súlyos megbetegedéseket (pl. gennyes méhgyulladás)
A Te felelősséged, hogy h döntesz, de tartsd szem előtt a kutyád edészségét mindenképp!
Amúgy meg a cigi is rákkeltő, mégis az emberek 60%-a dohányzik, és nem sok halhatott meg rákban, mert kkor már betiltották volna a cigit, nem?
Szóval az, hogy a fog.gátló meg a rák összefügg, hát nem tudom. Az embereknél is sokféle gyógyszer van, gondolom az állatorvosoknál is hasonló elven működhet, mint az embereknél.
Ezek a tabletták mind hormonbombák. Az embereknél se javasolt, hogy egész életükben szedjék a fogamzásgátlót, pedig nekünk már azért komolyabb szereket fejlesztettek ki. Az állatoknak való fogamzásgátlókat alkalmi használatra találták ki, pl egy-két tüzelés "kivédésére".
Hidd el, sokkal nagyobb az esélye, hogy a melléhatások következtében pusztul el, mint annak, hogy a műtét miatt fertőzésben. Normális állatorvosnál ilyen nem fordul elő (itt se azt kell nézni, hogy melyik csinálja meg a legolcsóbban). Arról nem is beszélve, hogy egy-két év alatt többet költesz ezekre a szerekre, mint amennyi a műtét lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!