Menhelyen vagyok önkéntes, de az egyik kutyától tartok kicsit, de vele kellene ma foglalkoznom. Szerintetek?
Nem értek maximálisan a kutyákhoz,de édesapám németjuhászokat képzett ki anno a rendőrségnek.
A közhelyeket nem akarom én is ismételgetni,hogy a kutya megérzi ha félsz meg stb...
De én szerintem a kutya úgy áll hozzád ahogy te is. Szerintem nem kell tartanod tőle,hiszen érzi és tudja hogy te vagy az aki segíti.
Az meg hogy nehezen megy be a kenelbe az szerintem nem egy kihívó eset,mivel sokat vannak bennt keveset kinnt ezért nem csoda ha nem akar bemenni. Próbáld meg úgy hogy a porázzal együtt bemész előtte hátha úgy bemegy,én őgy szoktattam rá a kutyáimat!
Sok sikert!
És várd meg a többi kommentelőt,mert az enyém nem 100%
Nem lehetne a másik kutyát a séta és a visszavitel idejére másik kennelbe tenni? Vagy egyáltalán a másikat másik helyre tenni? Gondolom nincs annyi hely. Vagy a másikat egy másik önkéntes vinné ki addig.
Mert itt az van, hogy a másik kutyától nem tudod a Németet bevinni kényelmesen. Vagy nem lehetne addig kint kikötni egy fához?
Szerintem először sétáltasd meg a Corsót utána kösd ki egy fához, utána vidd ki a Németet.
Utána Vidd be először a Németet a kennelbe és utána a Corsót.
Mint leírták előttem többen is, érthető, hogy menhelyes kutya nem akar bemenni a kennelbe. Ha labdás, akkor labdával csald be, ha kajával motiválható inkább, akkor kajával. Séta alatt labda/jutalomfalat a zsebben, és mikor nyílik a kapu, megmutatod neki. Eldobod, vagy azzal csalod. Ha nem motiválható sem labdával, sem kajával (nekem is van ilyen kutyám), akkor esetleg cserélni lehetne a corsót egy másik blökire. És a németjuhászt pedig betenni egy problémamentes, nem szökős kutyus mellé. Ha bent van, akkor pozitív megerősítés, simi, dögönyözés, blabla, amiket szerintem nem kell neked mondanom :)
Ha a nyakörvénél húzod, az természetesen nem kényelmes, nem jó neki. Sokkal jobb lenne neki is úgy bemenni, hogy saját akaratából, lazán. Szóval rántasz rajta egyet, majd kaja. Akkor enged a nyakörv/póráz. Ha elindul a saját lábán befelé, jutalom (kaja, labda, simi). Rá fog jönni, hogy így is- úgy is be kell mennie, csak nem mindegy, hogy be kell rángatni, vagy kényelmesen besétál. A jutalmazás a legfontosabb. ;)
Egy kennelben veszélyes a másik kutya szeme láttára a labda vagy a juti falat. Könnyen verekedés lehet belőle.
Képzel csak el a másik kutya is labdás és a labdát megkaparintja mikor begurítja a kennelbe. Nem lenne jó vége.
Főleg zárt helyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!