Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szeretnék később kutyatenyészt...

Nory0722 kérdése:

Szeretnék később kutyatenyésztéssel foglalkozni! Milyen fajtát ajánlotok?

Figyelt kérdés
A közelben van erdő,a kert is elég nagy,kennelek kialakítására megfelel! De nem szeretnék túl nagy kutyát,staffordra vagy beagle-re gondoltam! Jelenleg van egy 3éves beagle-m és egy keverékem is,de régóta ismerkedem a staffordshire terrier fajtával is! Mindenképpen olyat szeretnék,amely családi kutyának is tökéletes(nem túl agresszív fajta,bár tudom,ez a vévonaltól és neveléstől függ).
2011. febr. 22. 21:50
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Először is,nem a kérdésemre válaszoltok,inkább ne is írjatok légyszi!

Másodszor: 3kiskutyát fogadtunk be a nyáron, 2nek gazdája lett,ismerősöknél, a szuka itt maradt,így inkább kifizettem az ivartalanítást,mint hogy utcára kerüljön,mivel a menhelyen azt mondták,hogy nem veszik be,csak ha már elütötte őket a kocsi! És nem akartunk macskát,de lett 3,mert a szomszéd itt hagyta őket sorsukra,persze,nekem kell fizetni az ivartalanítást!

Harmadszor: staffordot akartam venni,de nem ilyen áron,hogy inkább veszek egy fajtatisztát,és őt kilököm az utcára!

Negyedszer: talán ha több kutyás park,keverékkutyás rendezvények,kiállítások lennének,akkor többen fogadnának örökbe,de így,hogy az egész életüket egy kertben éljék le,mert nincs hova vinni sétálni a kutyát...

Tehát ennyit arról,hogy én is "csak fajtatiszta" kutyát szeretnék,és csak "tenyésztem".

2011. febr. 23. 11:07
 12/17 A kérdező kommentje:
És egyébként érdekes,hogy mikor arról van szó,hogy valaki nem törzskönyvezett kutyát vesz,egyből lehordják itt,ha törzskönyvezettet vesz,akkor az is baj,mert miért nem fogad örökbe! Ha olcsó táppal etetni,az sem jó,mert minek akar kutyát olyan,akinek nincs elég pénze rá,az már mellékes,hogy szereti a kutyát!
2011. febr. 23. 11:09
 13/17 anonim ***** válasza:

Mire egy fajtát olyan szinten megismersz, hogy minőségi kutyát tudj tenyészteni, az nagyon sok év. Én nem mondom, hogy ne tenyéssz, csak azt, hogy ne ilyen indíttatásból, mint ahogy a kérdést föltetted.

A másik része pedig az, ha mondjuk veszel egy törzskönyves staffit, a tenyésztők 90 %-ának az első néhai törzskönyves kutyája általában a "tanuló kutya" volt, akin keresztül elkezdték a fajtát kiismerni, elkezdtek kiállításokra járni velük, de többségüknél ez a bizonyos első kutya általában nem volt az a csúcsminőség. Később, mikor már tapasztaltabbak lettek és jobban ismerték a fajtát, szerezték be a kenneleik legsikeresebb kutyáit, amikből aztán maguknak tenyésztettek további tenyésztéshez kutyákat. Ez így szokott lenni általában.

Tehát ha majd el akarsz kezdeni tenyészteni, vedd meg egy neves kennelből az első staffidat, akivel kitanulod az alapokat, hogy mire tenyésztésbe fogsz, addigra vele és a kiállításokkal, munkával megszerezz egy olyan tudást, amivel már ki tudod választani a leendő kenneled alapító kutyáit és el tudsz indulni. Ehhez kell még majd rengeteg pénz is és életen át tartó tanulás.

Minőségi kutyára mindig lesz igény, nincs semmi bajom azzal, ha valaki komolyan akar tenyészteni. De mivel a szaporítást elítélem, ezért azt mondom, ha úgy akarsz belefogni, hogy "tenyészteni akarok, milyen fajtát ajánlotok?", akkor sosem leszel jó tenyésztő, így nem érdemes csinálni.

2011. febr. 23. 11:31
 14/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Megint a 4. válaszoló vagyok.

Amúgy én is így voltam, hogy majd staffikat tenyésztek, meg az milyen jó stb...úgy gondolkodtam, mint Te, vettem egy staffit, nem a legnevesebb kennelből, csak hobbi célra, már lassan egy éve, hogy megismerjem a fajtát. Én egyszerűen beleszerelmesedtem, soha, semmilyen másik fajtájú kutyám nem lesz, ez már biztos. Viszont, így, hogy jobban belelátok a dolgokba, mivel elég sok ismerősöm lett interneten, sok tenyésztő stb, így letettem arról, hogy tenyésszek, pont azok miatt, amit már leírtam. De mondom, eleinte én sem tudtam ezekről a dolgokról, naiv voltam, mint Te is. Csak jó tanácsként mondom :)

Persze, ha mondjuk úgy hozza a sors, hogy iszonyú gazdag leszek, hatalmas területem lesz, és simán el tudnék tartani akár 10 kutyát is, akkor csakis hobbiból, de belevágnék. Azt is csak úgy, hogy néhány évente lenne alom, és csak amiatt tenyésztenék, hogy megtartsak belőle, és jobbnál-jobb egyedeket hozzak létre. De ez elég valószínűtlen :(

Úgyhogy inkább úgy döntöttem, ha majd családi házba költözök veszek mégegy kan staffit, a mostani is az, és megpróbálok boldog életet teremteni nekik. Mondjuk én többre becsülök egy munkakutyát, mint egy kiállításgyőztest, úgyhogy szerintem rengeteg fajta dolgot, sportot ki fogok próbálni vele/velük :)

2011. febr. 23. 11:38
 15/17 anonim ***** válasza:
* Vagyis az 5. :)
2011. febr. 23. 11:56
 16/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó két választ! Na ez hasznos infó! Igen,még ezt át kell gondolni,de ahogy írtátok,én sem nagy tenyésztő akarok lenni(lehet semmilyen nem leszek) nekem a kutyák a mindenem,nagyon sok jót kaptam tőlük! Csak 3-4kutyára gondoltam,és csak évente max 1 almot szeretnék. De ezt is csak akkor,ha lesz igény rá,ha nem,az sem baj,mert nekem az a fő,hogy minden szabadidőmet velük töltstem!
2011. febr. 23. 12:28
 17/17 anonim ***** válasza:

maximum az fogjon bele az ilyesmibe aki bírja a kínlódást és anyagi helyzete is rendben van ,készen áll erre.ebbe bele kell fektetni egy kis pénzt és nagyon bonyolult,macerás dolog.csak akkor meny bele ha erre készen állsz.ezen az oldalon megvannak a teeendők: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__1637588-kutya..

ezen kívül még találsz oldalakat

amúgy a kutyafajtákkal kapcsolatban:álomkutya: http://www.youtube.com/watch?v=H0uXxp3qWyI

én ajánlanál:

kis fajta kutyákból:puli,pumi,pudli,yorkie,havanese,bolognase,...

nagy fajta kutyákból:(német dog megfelelő összegekkel),berni pásztor,golden retvider,német juhász,skót juhász,nagy testú pudli,...

2012. ápr. 21. 19:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!