Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tehetek a kutyaimmal?

Mit tehetek a kutyaimmal?

Figyelt kérdés
Hali!Van ket nemet juhasz kutyam egyik mar kb 7 eves a masik 4 honapos,Mikor be akartam mutatni oket egymasnak osze verekedtek le kellett fogni oket nagyon duhosek voltak ! az oreg az nagyon szelid volt idajig vagyis igy velunk kutyakat meg meg zavart de nem bantotta oket csak zavarta ezt ide hoztam a kicsi itt ult 2 nap mikor akartam meg mutatni szejl tudta volna szedni !Mit tehetek hogy ne essenek egymasnak mert nem csak a nagy ugat hanem a kicsi is:))! Olyankor az orrara utek es nagyon szorosan a foldhoz nyomom es el halgat de nem okozok neki fajdalmat !Mit tehetek h "Puszi palytasok legyenek"?
2011. febr. 22. 21:46
 1/5 IGCM ***** válasza:
20%

Szerintem nem soakt...

Ennyi idős kuta mellé nem kellett volna köélyök :S

Van amelyik idős kzutya tűrei de van amelyik nem viseli el...úgylátszi ka tiéd az utóbbi kategória.

2011. febr. 22. 21:48
 2/5 anonim ***** válasza:

Én a két éves szukám mellé hoztam egy 3 hónapos kant.

Azt hittem örülni fognak egymásnak, hogy a szuka azt hiszi, kapott egy kölyköt, a kan, meg egy pótanyukát.

Hát nem jött be a dolog.

Az első nap a szuka marta a kicsit, folyton a nyomában jártam, nehogy megölje. Ha közel kerültek egymáshoz, megpróbáltam mindkettőt simogatni, és a szukának mondogattam, hogy a kicsi az enyém, nem bántjuk, szeretjük.

Nap végére már nem támadta, de látszott a szukán a sértődés. Nem "szólt" a kicsihez, ha közeledett, akkor morgott, nem engedte, hogy melléfeküdjön, elvette a játékát, az etetőtálját, elhúzta a pokrócát, beleült a kicsi kosarába, stb.

Szóval tipikus gyerekként viselkedett, aki nem akarja az új testvérkét.

3 nap kellett, amíg megnyugodott, hogy őt is ugyanúgy szeretjük, és semmivel sem lesz kevesebb a másik kutya miatt. Sok simogatás, együtt sétálás, jutalomfalat egyszerre mindkettőnek, de éreztetni kell azt is, hogy te vagy a főnök, és mindkettejüknek neked kell engedelmeskedni.

Később volt verekedés a rangsor miatt, de azt hagyni kell, mert az az ő dolguk. (Ha nagyon eldurvult, azért közbeléptem).

Most nálunk a szuka a főnök, a kan sokat tanult tőle, rengeteget játszanak együtt, de simogatásnál mindig a szuka jön elsőnek, csontot először neki kell adni, a kan addig hozzá sem kezd a magáéhoz, amíg meg nem győződik róla, hogy a szuka is kapott.

Türelem kell hozzájuk.

Nekik kell egymást elfogadni.

2011. febr. 23. 05:42
 3/5 anonim ***** válasza:

sorrend !!!

gazda - családtagok-öreg kutya ---- és a legvégén a kölyök.

mivel te a kölyökkel foglalkozol ( lefogod,stb )

így felborítottad a rendet !!!

nem kell-és nem is szabad fizikailag beleszólnod.

az öreg kutya ami számít,a kölyök pedig legyen " csak megtűrt kutya " ( a miért ? -re a választ pedig keresd meg magad :)

így helyreáll a falkasorrend , mivel a kölyöknek meg kell tanulnia,és meg kell találnia a helyét a falkában .

EZ PEDIG A LEGESLEGUTOLSÓ HELY KELL HOGY LEGYEN !!!

különben cseszheted :)

2011. febr. 23. 10:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Bármilyen idős is egy kutya, a kölyköt nem bánthatja. Sajnos nem igazán jó az idegrendszere a kutyádnak. A kicsi csak védekezett, amikor ugatott. Mit vártál mást , ha megtámadták?

Az öregnek nem szabad támadni.Őt kell rendre utasítanod.

Vagy lemondani egy másik kutyáról, amíg veletek van.

2011. febr. 23. 13:43
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek lassan kezd helyre alni a dolog meg 1 verekedes volt a kicsi es a nagy kozt nem akartam bele avatkozni de mikor lattam durvul a helyzet el kezdtem simogatni a nagyot es nyugtattam...a kicsi nem ugattott ha a nagy sem mostmar miota a kicsi ugymondd "vereseget szenvedett" nyugodt a nagy is nem nez ra csak ha a kajahoz nyul olyankor inkabb el hagyom oket rendezzek...:)es be valik!
2011. febr. 24. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!