Mit tehetek a kutyaimmal?
Szerintem nem soakt...
Ennyi idős kuta mellé nem kellett volna köélyök :S
Van amelyik idős kzutya tűrei de van amelyik nem viseli el...úgylátszi ka tiéd az utóbbi kategória.
Én a két éves szukám mellé hoztam egy 3 hónapos kant.
Azt hittem örülni fognak egymásnak, hogy a szuka azt hiszi, kapott egy kölyköt, a kan, meg egy pótanyukát.
Hát nem jött be a dolog.
Az első nap a szuka marta a kicsit, folyton a nyomában jártam, nehogy megölje. Ha közel kerültek egymáshoz, megpróbáltam mindkettőt simogatni, és a szukának mondogattam, hogy a kicsi az enyém, nem bántjuk, szeretjük.
Nap végére már nem támadta, de látszott a szukán a sértődés. Nem "szólt" a kicsihez, ha közeledett, akkor morgott, nem engedte, hogy melléfeküdjön, elvette a játékát, az etetőtálját, elhúzta a pokrócát, beleült a kicsi kosarába, stb.
Szóval tipikus gyerekként viselkedett, aki nem akarja az új testvérkét.
3 nap kellett, amíg megnyugodott, hogy őt is ugyanúgy szeretjük, és semmivel sem lesz kevesebb a másik kutya miatt. Sok simogatás, együtt sétálás, jutalomfalat egyszerre mindkettőnek, de éreztetni kell azt is, hogy te vagy a főnök, és mindkettejüknek neked kell engedelmeskedni.
Később volt verekedés a rangsor miatt, de azt hagyni kell, mert az az ő dolguk. (Ha nagyon eldurvult, azért közbeléptem).
Most nálunk a szuka a főnök, a kan sokat tanult tőle, rengeteget játszanak együtt, de simogatásnál mindig a szuka jön elsőnek, csontot először neki kell adni, a kan addig hozzá sem kezd a magáéhoz, amíg meg nem győződik róla, hogy a szuka is kapott.
Türelem kell hozzájuk.
Nekik kell egymást elfogadni.
sorrend !!!
gazda - családtagok-öreg kutya ---- és a legvégén a kölyök.
mivel te a kölyökkel foglalkozol ( lefogod,stb )
így felborítottad a rendet !!!
nem kell-és nem is szabad fizikailag beleszólnod.
az öreg kutya ami számít,a kölyök pedig legyen " csak megtűrt kutya " ( a miért ? -re a választ pedig keresd meg magad :)
így helyreáll a falkasorrend , mivel a kölyöknek meg kell tanulnia,és meg kell találnia a helyét a falkában .
EZ PEDIG A LEGESLEGUTOLSÓ HELY KELL HOGY LEGYEN !!!
különben cseszheted :)
Bármilyen idős is egy kutya, a kölyköt nem bánthatja. Sajnos nem igazán jó az idegrendszere a kutyádnak. A kicsi csak védekezett, amikor ugatott. Mit vártál mást , ha megtámadták?
Az öregnek nem szabad támadni.Őt kell rendre utasítanod.
Vagy lemondani egy másik kutyáról, amíg veletek van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!