Hogyan szoktassam le a kutyámat arról, hogy megrágja a cipőket?
Figyelt kérdés
Mindig mire hazamegyek,ellopkodja a cipőket,papucsokat és megrágja.Van hogy csak beviszi a helyére és nem nyúl hozzá,de sajnos elég gyakran megcsócsálja.Sajnos nem tudom olyan helyre pakolni,hogy ne érje el,és borssal meg egyéb cuccal sem szívesen kenném be,mert azért mégis csak azt vesszük fel.Olvastam olyat is hogy utólag hiába büntetem mert úgysem érti de azért ha meglátom mindig kiabálok vele és ha nagyon ideges vagyok rá is csapok az orrára a cipővel.Ez baj szerintetek?Másnap persze minden kezdődik elölről...2009. febr. 14. 20:14
1/3 anonim válasza:
Én úgy csináltam, hogy adtam a kutyának egy cipőt, amit már nem sajnáltam, ha szétrág, de azért nemrég még hordtam, tehát érezte, hogy az enyém. Pár napig nem szabad magára hagyni a cipőkkel, és ha azt látod, hogy lenyúl egyet, akkor az orrára koppintasz, majd odaadod neki a sajátját és megsímogatod, hogy okos kutya. Elég gyorsan rájön, hogy neki is van cipője, azt szabad rágni, a többit nem. Nálunk ez így bevált, remélem, segítettem vele neked is.
2/3 A kérdező kommentje:
Szia!
Köszönöm a válaszodat!
Odaadtam neki én is egy cipőt pontosabban egy pár cipőt és ha itthon vagyok akkor ezt is rágcsálja.Viszont ha elmegyek akkor "áttér"Biztos vagyok benne,hogy tudja,hogy nem szabad,mert amikor otthon vagyok a közelébe sem megy a cipőknek.
2009. febr. 16. 09:04
3/3 anonim válasza:
most lehet hogy ez bagatell kérdés lesz, de mi lenne ha eltennéd a cipőket máshová?
könnyebb mint arra nevelgetni főleg büntetéssel a kutyát hogy nem szabad. Ha nem éri el nem rágja meg.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!