Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyasétáltatás naponta?

Kutyasétáltatás naponta?

Figyelt kérdés
Egy nagy kertben lakó kutyussal, akivel mindennap sokat futunk a kertben, labdázunk, játszunk, naponta menjek még el külön sétálni? vagy elég mondjuk hetente párszor?
2011. febr. 22. 10:45
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ja csak a kutya előbb volt, mint a két kisgyerekem, akik azóta lettek.

Azóta már nem olyan egyszerű, hogy ne csak kerti dísz legyen. Előtte minden nap vittük mi is őket, akkor még ketten voltak.

2011. febr. 22. 13:19
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekeknek sem árt, ha tesznek egy kört, mehettek együtt is és kint is játszahattok a kutyussal! Ez azért is jó, mert ők is megszokják, milyen felelősséggel jár, hozzászoknak és ugye általában a gyerekek olyanok lesznek, ami példát látnak a szüleiktől. Több ismerősömnek van kicsi gyereke, kertes háza, kutyája, általában a gyerekkel együtt mennek ki sétálni, naponta néhány kört a ház körül, hétvégente pedig kirándulnak együtt az egész család, szülők, gyerekek és a kutya. :) Mindent meg lehet oldani, csak akarás kérdése.
2011. febr. 22. 13:24
 13/20 anonim ***** válasza:
Igen én lusta vagyok erre. Tudod, ha szeretnék itthon is elvégezni mindent, akkor nem tudom megoldani, nem vagyok annyira önfeláldozó. Így még erre is van időm, úgy meg a főzésre sem lenne,de tény, hogy igazad van, Csak, tudod, mire a két gyereket felöltöztetem, előkészítem a sétára az 40 perc, A babakocsit fél kézzel tolom, a másikkal a nagylányom kezét fogom, olyankor a kutya meg menne mindenfelé. Azért jól nevelt, nem húz, de durva. Voltunk már így, de még ősszel, és legközelebb is akkor fogok menni így, amikor jobb idő lesz, mert idegbajt kapok, mire hazaérünk.. Aztán mire bepakolom a gyerekeket, már lement a nap. Igazából a gyerekeket sem t szoktam így együtt vinni, nem is a kutyán múlik, de azért a 2 gyerekkel mégsem vagyok egy agyonhajszolt igásló, nekem ez nem való, tudom, akkor minek nekem gyerek....Azért mostanában már próbálok ügyesebb lenni, de igazán, tényleg lusta vagyok
2011. febr. 22. 14:06
 14/20 anonim ***** válasza:

13.24!

Azért mielőtt nem volt gyerekem, én is így láttam a dolgokat.

Neked, nagyon úgy tűnik, hogy még nincs, vagy legfeljebb egy, ugye?

2011. febr. 22. 14:09
 15/20 anonim ***** válasza:

Valóban nincs, azonban mint ahogy le is írtam, nem egy olyan ismerősöm van, aki meg tudja ezt oldani. Fel is nézek rájuk emiatt, mert nem ez a jellemző. Igaz, megszállott kutyások.

Egyébként nem azt mondanám, hogy ne legyen gyereked, hanem hogy kutyád ne legyen, ha nincs rá időd és lusta vagy.

Sajnos a probléma az, hogy az esetek 90 %-ában a kutyával csak addig foglalkoznak, míg nincs gyerek. Aztán ha megszületnek a gyerekek, a kutya le van ejtve, rosszabb esetben meg is szabadulnak tőle. :( Pedig lehet gyerekkel is kutyázni, nem mondanám, ha nem tudnék rá élő példákat.

Ha nekem lesz gyerekem, nem tudnám elképzelni, hogy háttérbe szoruljanak miatta a kutyáim. Ezt most az anyukák biztosan nagyon tudálékosak kinevetik, ami engem nem különösebben érdekel, mivel a környezetemben vannak kutyás anyukák és látom, hogy kivitelezhető a dolog. Na meg jó esetben az anyuka mellett egy férj is van, aki segít és nem csak a tévé előtt gubbaszt, ha hazajön a munkából.

2011. febr. 22. 14:58
 16/20 anonim ***** válasza:
De Zsuzsi! Nem tudod azt megoldani, hogy naponta csak egy 10 percre kiszaladj vele tenni egy kört? Ha nem viszed a gyerkőcöket, akkor ez így nem sok idő, de a kutyának sokat számítana. Csak kibírják tán a gyerekek, ha kiszaladsz a kutyával 10 percre, ha nem is minden nap, de legalább heti pár alkalommal?!
2011. febr. 22. 15:03
 17/20 anonim ***** válasza:
Persze, megyünk, ha úgy dolgozik a férjem, hogy itthon ír, akkor a kicsit itt tudom neki hagyni, és akkor a nagyobbacskával meg a kutyával együtt elmegyünk boltba, vagy csak sétálni, de ez nem sűrű, hazudnék, ha heti többszört mondanék, csak kb. egyszer, vagy egyszer sem. DDe, most már jön a jó idő.....
2011. febr. 22. 15:45
 18/20 anonim ***** válasza:
De legalább néha kiviszed. Ez még mindig jobb, mint a semmi. Sajnos rengeteg olyan kutya van, aki egy kertben éli le az életét, sosem viszik az utcára, maximum ha oltani kell, vagy még akkor sem, mert a sok felelőtlen úgy gondolja, minek beoltani, ha úgysem megy ki... :S
2011. febr. 22. 15:48
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Csak egy kis adalék a környékbeli tapasztalatból :

Az utcánkban van kb 10 kutya , ebből 2 amit sétáltatunk napi szinten (szomszéd és én) . Meglepő módon a többi kutya mind idegbeteg és egész nap és egész este vonyít , ugat , míg a mi 2 kutyánk csak akkor ha tényleg van is valami védenivaló .

Tehát ha tényleg nyugodt kutyát akarsz , akkor kell a napi séta .

2011. febr. 22. 16:27
 20/20 anonim ***** válasza:

Na, most jöttem haza, elvittem sétálni a kutyát, meg a kicsit babakocsival!!!

Jó volt, épp csak nekünk szaladt egy németjuhász, aki kiszökött a kerítésen...Ja, a kicsi meg teli torokból üvöltött hazáig.

Sikeresen megúsztuk, elkergettem, de durva volt, arra nem megyek többet, bár eddig nem volt arra ilyen gond. pf.

Köszi, hogy új erőt adtatok, már épp kezdtem tényleg hanyagolni szegényt.

2011. febr. 22. 17:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!