Golden retriever és a házőrzés?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy a golden retriever egy nagyon barátságos fajta, és nálunk ez nagyon fontos szempont, de annak azért nem örülnék, ha minden idegent megszeretgetne. Ha kicsi korától kezdve tanítgatjuk, alkalmas lehet bizonyos fokú házőrzésre? Védené a családját, minket?2011. febr. 21. 14:55
1/13 anonim válasza:
Egyfajta ösztön, a védelmezőösztön minden kutyában megvan, ha tanítjátok, mélyítitek benne ezt, akkor az csak még jobb. Szóval nem kell szerintem aggódni, tudja ő, mikor van itt a játékos üdvözlés és a "Ez az én családom, tűnj innen míg szépen mondom" köszönés ideje :))
2/13 anonim válasza:
Attól függ, mit értesz házőrzés alatt.
Ugat az idegenekre, ha mégis bemennek, talán még meg is "kapja" őket, de támadni, és titeket megvédeni nem fog.
Támadás alatt a klasszikus támadást értem. Védelem alatt, pedig az ugyanilyen intenzitású viselkedést.
Meg lehet rá tanítani, és minden kutya más, még fajtán belül is, de a gyakorlatban teljes képtelenség, hogy egy átlag természetű goldi megállja a helyét.
3/13 anonim válasza:
a golden nem egy őrző-védő fajta. de neki se tetszik mindenki. aki nem szimpatikus neki, arra morog.
4/13 anonim válasza:
Felénk lakik egy, ő barátságosnak néz ki, de ha sötétben sétálok a ház előtt, mindig nagyon megugat. Szóval jelzőkutyának biztosan jó.
5/13 A kérdező kommentje:
Na szuper, kb ennyit is várnék el tőle,amit írtatok. Főleg a jelzést.:)
2011. febr. 21. 16:02
6/13 anonim válasza:
Jelezni biztosan fog, legfeljebb csóválja közben a farkát:)
7/13 anonim válasza:
A miénk egy örjöngő vadállat a kerítésen kívüliekkel. A kerítésen belüliekkel, meg egy simulékony kiscica.
8/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó kommentelő, ezt kifejtenéd? Szóval bizalmatlan a kutyusod az idegenekkel? Erre ti neveltétek, vagy ösztönösen ilyen? És mi a helyzet, mikor barátok jönnek hozzátok, ha bemutatjátok őket a golditoknak, hogy viselkedik velük,
2011. febr. 21. 21:34
9/13 anonim válasza:
A Goldenek-re nem jellemző a házőrzés.
Kivételek mindig vannak, de nem ez a jellemző rájuk.
10/13 anonim válasza:
Az a lényeg, hogy mindenkire ugat, neki ez egy fajta szórakozás, élvezi :). Nem bizalmatlan, szimplán csak jelez, és bárki jöhet, még nekünk is ugat, ha mi érkezünk, egyszerűen a nagy a szája :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!