3,5 hónapos puli, lakótelepi lakásban.9-10 hetesen a pelenkára pisilt. Most kb 2-3 hete össze-vissza. Miért?
A puli tényleg nem a legjobb választás a lakásba.
A pelenka sem volt okos dolog, mert így van alternatíva arra, hogy lehet pisilni a lakásban. Utána nehéz róla leszoktatni. Egy (felnőtt)kutya simán kibír 8 órát.
Az ágyra sem tudom minek engedted fel, és azt sem tudom, hogy bűnteted, vagy jutalmazod a kutyát neveléskor?
Remélem a jutalmazást választod! Dícsérd meg, és adj neki jutifalit, amikor lent pisil, otthon meg ne adj neki sok vizet, ha elmész. De a puli annyira okos, hogy a wc-t is lehúzathatod vele, ha belepisilt, csak neked is okosnak kell lenni.
nem csak szobatisztasági probléma már ez-a pelenka mivel érezheti a vizelete szagát folyamatosan arra csábítja, hogy jelölgesse a saját területét-az természetes, hogy a jelölés akkor a leghatékonyabb ha nem ugyanoda megy minden alkalommal-hanem mindenhová:)))-egy pulinál ez evidens-területvédő, terelő, jelző-fürkésző ösztöne kiemelkedő-ezért sem alkalmas igazából a lakótelepi lakásba-pláne úgy hogy nem foglalkoznak vele szükségleteinek megfelelően...!
a miértre az a válasz, hogy azért mert te vagy a gazdája-ha valaki felelősségteljesen foglalkozna vele akkor ilyen nem fordulna elő!
AtyeszLL-nek köszönöm a választ, az legalább inteligens és hasznos volt. De a minek neked kutya meg hasonlók, az nem segítség. Egyébként kb. napi 3 órát sétál és rohangászik a kutyus. És mondjatok nekem valakit, akinek munkahelye vagy sulija van és 2 óránként le tudja vinni a kutyát???? Ezek szerint csak nyugdíjas és munkanélküli tartson kutyát?
Egyébként azért választottam a pulit, mert tudom, hogy nagyon okos és imádom, higgyétek el. Mégegyszer köszönöm annak aki nem csak leszúrt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!