Rossz időben hogyan fárasszam le lakásban tartott kutyámat?
Egész nap esett az eső. Ilyenkor nem tudok nagy sétákat tenni vele, mert egyrészt elsüllyedünk a sárban másrészt mind a ketten megfázunk, viszont valahogy le kell vezetni az energiáit.
Kitaláltam, hogy labdát gurigatok neki a lépcsőház folyosóján, ami jó hosszú, na ez remek lenne, csak a szomszédok nem örülnek velem együtt. Mellékesen még hülyének is néznek.
A lakás túl kicsi ahhoz, hogy itt dobáljam neki a labdát.
Esetleg valami ötlet?
Tudod, egy kutyásnak nincs "rossz" idő.
Eső, hideg ellen fel lehet öltözni. A kutya, ha mozog intenzíven, nemigen lesz ideje fázni.
Igaz, többet jár a mosógép, a felmosó mop, a leszáradt kutyán a kefe.
A legjobb fárasztás ilyenkor egy dombocska, két labda. 30-45 perc alatt bőven sűrűbben fogja szedni a levegőt.
És, ha a kutya nem akar kimenni esőben, akkor mit csinálsz előző? :) Mert az enyém például ilyen. Nem teszi ki a lábát. Bár nincs vele gondom, akár egy hétig is elalszik itt benn :):)
A mi lakásunk aztán tényleg igazán kicsi, de szoktam neki labdát dobálni, rongyot huzogatni, de ittbenn nem olyan aktív. Ha tehetjük minden nap kint vagyunk minimum 2 órát.
De taníthatod is, állítólag az agymunkában hamarabb lefárad. Vagy ilyen itt a piros-hol a piros jellegű játék jutifalattal :) Vagy elbújsz előle, szekrénybe, ágy alá stb...jobbat nem tudok :)
Az én kutyám szereti ha "birkózom vele", megfogom a lábát (nem szorítom csak hogy ne tudja egykönnyen elhúzni) ő próbálja kiszabadítani, aztán elengedem...
ezután ő próbálja elkapni a kezem, megfogja aztán elengedi és így tovább
nekem ez jól beválik, bár elismerem néha eléggé bevadul és szép szivárványszínű lesz a karom
és mielőtt megkapnám, hogy állatkínzó vagyok mindig vigyázok, hogy ne szorítsam meg, ha látom, hogy rosszul jön ki a nála a lépés elengedem, vagy elkapom stb.
20 perc játék és ő vonul el pihizni
Köszönöm a válaszokat!
Ez a trükk tanítás jó ötlet, meg a jutifalat elrejtés is, erre már gondoltam én is, de még nem kiviteleztem.
Az én kutyám is utálja az esőt, tegnap amikor levittem épp erőteljesen szakadt, ő pedig csak a ház falához simulva volt hajlandó közlekedni, úgy kellett elrángatni onnan, hogy legalább egy fáig menjünk el amit lepisilhet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!