Az óriás schnauzer jó házőrző?
Nekünk gyerekkoromban volt óriásschnauzerünk. Apukám vette házőrzőnek meg kicsit magának is.Mivel gyerekkoromban kutyakiképző akartam lenni, sokat foglalkoztam vele. Végeredmény :
- apukámat megtűrte, mert adott neki kekszet, de ha hangosabban szólt rá, akkor morgott.
- anyukámat elviselt, mert ő adta a kaját, de nem fogadott szót neki
- az öcsémmel semleges volt
- én voltam az egyetlen, akinek engedelmeskedett és a végén házőrző helyett már inkább testőr volt mellettem.
Amikor férjhez mentem és megszületett a kislányom, akkor utánam szökött és nálunk volt.
A gyerekágy mellett aludt, és ha pici megmozdult, már jött szólni. Amikor a lányom járni tanult, a szájába fogta a lányom csuklóját és úgy sétáltak. A lányom soha nem bántotta, a kutya sem őt, bár volt olyan érzésem, hogy azért, mert tudta, hogy a baba a GAZDÁÉ.
Most rottweilerünk van, két éves kan, a gyerekek játszanak vele, de morog ha valami nem tetszik.
Házőrző de ő is inkább testőr. Keveset ugat, de ha elkezdi, akkor van valami.
Viszont ha bántják vagy megharagítják, azt soha nem felejti el.
Apósom egyszer rálépett a lábára (véletlen volt), őt azóta sem hajlandó beengedni az udvarra.
A családban nem szabad kiabálni,(még egyik szobából a másikba sem) velem főleg nem, mert akkor rögtön rohan és nézi, hogy ki akar bántani.
Szerintem házőrzésre valamilyen más fajtát válassz, ezek inkább testőrök, mint házőrzők.
Hát, nehéz kérdés.
Mindenesetre fontos dolgok:
- a méret - mekkora helyet tudsz neki biztosítani
- mennyit eszik
- te sétáltatod őt vagy ő téged
- a szőrzete - ápolási igény (esetleg kozmetikus is)
- esetleg a családban allergia
- az ugatás - ha van szomszéd, és nem bírja ...
- házőrző vagy házikedvenc
- idomíthatóság
Vannak akik egy fajtába szerelmesek és azok a panelban is bernáthegyit vagy vizslát tartanak.
Minden kutyát a fajtának megfelelő helyen kell tartani.
Az erdésznek vizslája legyen és ne westieje.
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!