Milyen tápok vannak amik jó minöségűek de nem drágák?
Az Acanás vagyok (második válaszoló). Mivel én nagy tételben rendelem a tápot, 4-5 zsákkal egyszerre, nekem igazából csak kb 650 Ft-ba kerül kilója.
Ha azt vesszük, hogy ennyibe kerül kb a csirkecomb is, akkor tényleg nyugodtan lehet azt adni a kutyának, én szoktam is, de akkor meg minek elrontani a szar tápokkal? megfőzöd a husit, teszel bele tésztát vagy rizst, kis zöldséget vagy gyümölcsöt, és kész is.
A kutyáknak van az optimális táplásláshoz 80% ban húst kell elvileg tartalmaznia a bevitt tápmennyiségnek. Én úgy vettem észre hogy a tiszta hústól általában ez a nagyon sötét a kutya széklete. Keverni azért jó mert még a sárgarépát és egyéb zöldségeket lehet meghagyjaa tápot nem. Én mindenesetben áztatott táppal etetek nem csak a nyári de a téli etetéskor is előnyös ez.
Furcsálnám ha bármelyik táp képes lenne a szinhúsal felvenni a versenyt, azonban nem elhanyagolható hogy ezeket állatorvosok sokéves tesztekkel állitják elő ügyelve a kutyus szükségleteit képző vitaminok és egyéb nyersanyagok arányára. Nem láttam még olyan kutyát amelyik ne ette meg volna szivesebben a húsos tápot. Én nagyon szeretem és szeretem látni amikor örül amikor heti szinten 3-4 alkalommal hust kap a tápja mellé. Úgyanigy van ez a macska konzervekkel. Nekem egykor az orvosom ajánlotta magas vitamin fehérje és zsir tartalma miatt. Ezt még főzni sem kell 200-250 ft-ért meglehet venni neki az 2 szerre elosztva( kistestü kutyának) oda lehet adni. Probáljátok ki nyugodtan, s figyeljétek meg hogy milyen jóizüen fog enni a kutyus. Én személy szerint a Dog chow puppy és a Bellosan kölyöktápját adom neki kivéve hasasság idején mivel akkor speciális menüt kap. Más igyénye van minden kutyának kistestünek nagynak mindnek különbözik a tápanyag beviteli igénye de hússnál ragadozó állat lévén szó nem hiszem hogy jobbat adhatnánk a kutyánknak.
A macska konzervet mikor megemlitetettem nem úgy mondtam értettem folyamatos táplálkozás részét képezze mivel sokkal magasabb a beltartalma. Itt heti 1-2 etetésről van szó a 14-18ból. A kutya konzervet probáld csak ki én még a legjobb minőségü hil's kutya konzervet sem veszem meg mert a kistestü kutyákat meghajthatja s meg is hajtja általában.
Esetenként adható úgy értettem és akkor már inkább macskát mint kutya konzervet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!