Van egy 7 hónapos amstaffom. Úgy vettem észre, mintha kicsit gyenge lenne a csontozata meg az izomzata. Úgy hallottam, hogy a kálcium tabláttán kívül van erre természetes megoldás, mint pl. a tojás héja. Igaz ez?
Persze, hogy befolyásolja. De edzeni még NEM szabad! Csak 2 éves kora után. Mindennap kellene neki séta, 2-3 óra, és ott sem szabad erőltetned, hogy fusson vagy valami. Csak ami neki jól esik. Ha futni akar fut, ha nem akkor sétál.
Túlerőltetni nem szabad, mert azzal csak mégrosszabb lesz.
Szia!
Azt olvastam, hogy mozgás közben mintha sántítana.
Ezt kellene jól megfigyelned.
Ugyanis, ha sántít, akkor nem az izomzatával, hanem az izületeivel, vagy csontjával lehet gond. diszplázia, patella luxatio, stb...
ha nagyon beindul a staffi, akkor nem érez fájdalmat, szóval akkor figyeld meg, amikor normál körülmények közt van.
ha séta közben is húzza a lábát, vagy háromlábazik, akkor doki jön, mert valószínűleg olyan baja van, amit csak doki tud orvosolni.
Ezt azért írom le, mert ha öröklött problémái vannak, és emiatt nehézkes a mozgása, akkor az felelhet a gyenge izomzatáért.
És akkor hiába vitaminozod, nem lesz kajak izmos. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!