Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy lehet egy kis termetű...

Bri11 kérdése:

Hogy lehet egy kis termetű kutyát parancsokra tanítani?

Figyelt kérdés
Nyári szünetben kapok egy kutyát,de nem bírom kivárni.Addig is még nem lesz meg szeretnék mindent tudni a kis termetű kutyákról.Pl:hogy szoktassam szobatisztaságra,hogy tanítsam be neki a pitizzet stb.
2011. febr. 18. 12:47
1 2 3 4
 11/36 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!Ma még átolvasom.
2011. febr. 18. 13:20
 12/36 anonim ***** válasza:
59%
IGCM, gondolkodj már el egy kicsit. Tükörmódszeres sulikban is a caesar könyvet ajánlgatják a neked ugatok mellett. Szerintem te abszolút nem vagy képben, csak úgy csinálsz, mintha mindent tudnál. Igaz, hogy nem a népszigeti suliba járunk, hanem egy másik tükörmódszeresbe, de ott ezekből a könyvekből tanítanak.
2011. febr. 18. 13:21
 13/36 IGCM ***** válasza:
0%

Az gáz :D

Mert a Népszigeten meg azt hírdetik mennyire szar!!!:DD

2011. febr. 18. 13:30
 14/36 IGCM ***** válasza:
0%

Egyébként ha tükörmódszeresbe jársz akkor a Népsziget alapján tanítanak mível az volt a legeslő tükörmódszeres iskola a világon!!!És ők terjesztik a zegésszet....szóval nem igazán értem akkro hogy leeht hogy CM könyvek alapján tanítanak nálatok :P

Lehet mégse olyan suliba jársz mint hiszed? :DD

2011. febr. 18. 13:31
 15/36 anonim ***** válasza:
53%

Nem akarom a rajongóit bántani, de a Csodálatos kutyadoki inkább állatkínzó elég sokszor.

Annál sokkal-sokkal jobb a Póráz két végén (Sprektrum), ha jól tudom most nem adják a sorozatot, de bármikor újra kezdhetik. Igaz a netről is lehet részeket letölteni.

Amúgy a kutyával légy határozott, kemény és következetes. De minden családtag, ne csak te. Bántani ne bántsd, csak büntesd ha kell, amúgy majd te látod, hogy a kajáért (jutalomfalat), vagy valami játék az amiért mindent megcsinál neked. Ha egy adott dologra kitaláltál egy parancsszót, ami lehetőleg rövid mindig azt használja mindenki. Tehát ebben is a következetességre törekedjetek.

Ja, és a youtube is sokat segíthet, meg ha itt olvasgatsz az is. Youtube pl: http://www.youtube.com/results?search_query=kutya%20nevel%C3..

2011. febr. 18. 13:37
 16/36 anonim ***** válasza:
72%
Én is vidéki tükörmódszeres suliba járok, és amikor megemlítettem CM-et, az volt a válasz, hogy "inkább hagyjuk..."
2011. febr. 18. 13:38
 17/36 anonim ***** válasza:

A példádnál maradva semmiképp se emeld fel a kutya lábát, ha ugrani akarod tanítani. Kerülj minden nemű kényszert. A fenekét se nyomd le, ha ülni akarod tanítani.

Motivációval vezesd rá arra, amit akarsz tőle. Ugrshoz például jó jöhet egy sípolós labda, amiért először valami alacsony helyre kell felugrania, ha felér, övé a sipolós labda. Olvasd el a kutyatrükköt, esetleg vedd meg a Klikk! című könyvet, ha érdekel a klikkerképzés.

Egyébként ponto ugyanúgy kell őket tanítani, mint a legnagyobbakat, csak többet kell hozzájuk hajolgatni.

2011. febr. 18. 13:45
 18/36 anonim ***** válasza:

13:21 vagyok. De, tudom milyen suliba járok. Olyanba, ahol az elsők között (talán elsőként) vették át a tükörmódszert a népszigeti kutyasulitól.

És a Jan Fennell könyvekből tanítanak, plusz a Neked ugatokból, a Klikkből, és a Csodálatos kutyadokiból.

Elolvastad egyáltalán a könyvet?

Mert lehet, hogy ez az "energiás" dolog nem szimpatikus neked, mert más beállítottságú vagy (mellesleg én is), de sok hasznos dolog van benne ezen kívül is.

Szóval remélem, hogy úgy szidod, hogy legalább elolvastad, és nem csak hallottad, hogy valaki szerint egy sz*r.

Ja, és kérdező, ezeket a könyveket ajánlom, amiket leírtam, plusz a 101 kutyatrükköt. De szerintem ne a trükközésre várj ennyire, sok fontosabb dolog van annál :)

2011. febr. 18. 13:47
 19/36 IGCM ***** válasza:

Figyi nem az energiás dologgal van bajom hanem azzal hogy hazudik x)

Ez a orozatban nagyon látszik....pl kifuttat egy kutyát ami tök szocializálatlan és megszólal na most hude nyugodt...semmi baja már a kutyának.NA most aza kutya ami emberre más állatra rátámad mert szocializálatlan nem lesz egy sima halálra mozgatástól kedves és aranyos egyszerűen csak kimerűlt de úgyan oylan neveletlen :D

Én nem szeretem és az igazi tükörmódszeres iskolák sem,ne mtudom mért baj,hogy van aki nem kedveli...

Egyébként az Őrmezői kutyasuli volt az első igazi tükörmódszeres iskola a Népszigeti után....

2011. febr. 18. 13:50
 20/36 IGCM ***** válasza:
Ja és gondolom akkor nézted a mai részt is délelőtt,mikor egy Rotit sétáltatott.Szerinte éppen nem volt egyeltalán domináns kedvében és nem zavarta a másik kutya közelsége,hogy követi őt.Na most aki kicsit is gyakorlott kutyás az látta hogy a roti "peckesen" tartotta magát..ráadásúl Cm még mondott olyat is rá,hogy eszébe sincs most pisilni olyan nyugodt..a kutya éppe nakkor szagolt egy fát és emelte a lábát..a kamerát gyorsan elfordították és kivágták azt a részt....na ezért utálom. Van ami jó a módszerében,minenki módszerében van valami jó...de ő rengeteget csal...
2011. febr. 18. 13:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!