Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutya volna jó nekem?

Milyen kutya volna jó nekem?

Figyelt kérdés
Szeretnék hosszu szőrűt,középnagyot,csak udvarra,okosat,gyerekszeretőt,jó házőrzőt,(És nem berni pásztort)
2009. febr. 12. 19:54
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hosszú szőrű németjuhász vagy ónémet juhász. Az allatok.info-n épp van néhány ónémetjuci -csecsemő, tüneményesek! :)

[link]

Vagy valamilyen szetter. Gordon, ír, angol... Hm?

2009. febr. 12. 19:59
 2/12 anonim ***** válasza:

Border collie. Bár házörzőnek nem a legjobb. A világ legokosabb kutyájának tartják, de mivel pásztorkutya, nagyon nagy a mozgásigénye.

Javaslom, hogy mindenképpen ivartalanítsd és a kutyaiskola is jó lenne, ott te is tanulsz egy csomót :)

Valamint ahogy az első válaszoló mondta az ónémetjuhász is megfelelő meg még mondjuk a leonbergi és a golden retviver :)

2009. febr. 12. 20:05
 3/12 A kérdező kommentje:
Az ónémetjuhász és a sima németjuhász között mi a különbség?
2009. febr. 12. 20:09
 4/12 anonim ***** válasza:

Skótjuhász, esetleg belgajuhász,ezek hosszú szőrűek és nagyon okosak!!!

Ja és jó házörzők is a rengeteg jó tulajdonságaik mellett!

Én ezeket ajánlom neked!

Üdv: A.

2009. febr. 12. 20:11
 5/12 anonim ***** válasza:
Puli is jó házörző és játékos kutya is egyben.(Mondjuk kicsit elfogult vagyok mert nekem az van)
2009. febr. 12. 20:14
 6/12 anonim ***** válasza:

Ezen az oldalon megtalálod, fotókkal együtt.

[link]

Első válaszoló.

2009. febr. 12. 20:16
 7/12 anonim ***** válasza:

2. vagyok.

A külömbség a szőrük között van.

[link]

Szerintem nézd meg ezt az oldalt, itt többet találsz róluk :)

2009. febr. 12. 20:18
 8/12 anonim ***** válasza:
74%
MENHELY
2009. febr. 12. 21:23
 9/12 anonim ***** válasza:

Ónémetjuhász, vagy Collie.

Előbbi jobb házőrző, utóbbit viszont inkább ajánlanám gyerek mellé, mert a skót juhászok közismerten gyerekszeretők. (az ónémettel sincs baj gyerek mellett, ha jól van nevelve)

Mindkettő udvarra való kutya, bár az extrém nyári melegben (30+ fok) azért ajánlott őket beengedni hűvösebb helyre, mert a hosszú szőr miatt ők ezt még többnek érzik. Viszont cserébe télen akár mínusz 10-15 fok alatt is biztonságosan megvannak ha van egy jó kis helyük.

Különösebben nagy gondoskodást egyik se igényel, alkalmankénti átfésülésen kívül. Fürdetni évente max 2-3 alkalommal, lehetőség szerint a melegebb időszakban kell.

Annyit még hozzáteszek, hogy ha nem menhelyről hozol ki kutyát akkor NAGYON nézd meg honnan veszed, ne az legyen az elsődleges szempont, hogy a legolcsóbb legyen. Bár az ónémet nem elismert fajta, ennél fogva nem is törzskönyvezik, de azért itt is biztosan vannak igazi tenyésztők, akik nem azért gyártják a kutyákat, hogy meggazdagodjanak belőlük. Skót Juhászt pedig már hál' Istennek (és a Lassie divat levonulásának) kevesen szaporítanak nem megfelelő körülmények között, de azért nem árt figyelni.

Utóbbinál tudok ajánlani igazi tenyésztőt, akitől a mi kutyáink is vannak, és akiről biztosan tudom, hogy nem a pénzszerzés, hanem a fajta szeretete vezérli.

2009. febr. 13. 02:51
 10/12 anonim ***** válasza:

Én végignézném először az Illatos úti vagy egyéb menhelyek aktuális lelenceit.

www.illatosut.hu

Hátha beleszeretek egy szempárba...

2009. febr. 13. 15:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!