Border collie! Megfelel neki ez a fajta törődés?
19 éves leszek néhány hónap múlva. Van már egy kutyusom, egy labrador, aki most lesz 2 éves. Sajnos diszpláziás a csípője, így csak trükköket, tanítok neki, meg engedelmesezünk.
Border colliet, már 3 éve szeretnék, de első kutyának senki sem ajánlotta, így nem is mertem belefogni. Most már eléggé sikerült kiismernem a fajtát. Beszélgettem, tulajdonosokkal, tenyésztőkkel. Ellátogattam agility versenyekre és egyszer vigyáztam 2 napra egy nagyon-nagyon szuper borderre :).
2-3 hetente járnék vele agilityre, ahogy a pénzem azt majd engedi. Azonfelül itthon is van egy fél pályám néhány ugró, szlalom, kúszó és palánk tehát valószínű mindennap tudnénk ott gyakorolni, ahogy belefér az időmbe. A frizbizésre akarnám megtanítani, hogy legyen egy szuper motivációs eszközöm és egy tárgyam ami nagyon jó arra- kevés idő, gyorsabb lefárasztás.
A labival egyszerre vinném ugyanúgy sétálni, reggel fél óra, esti órákban meg amennyi idő marad a gyakorlás és nekem a tanulás után. Egyébként nem tetszenek a show kennelek, tehát mindenképp vagy egy kevert vonalat akarok majd, vagy akár munkát, mert ők jönnek igazán, nagyon.
Szerintem viszont nem. Legalábbis egy munkabordernek ez édeskevés. Az agilityn kívül,amit nyújtanál neki.
Egy kevert vonal, háát,még esetleg.
De szerintem még egy showbordernek sem feltétlen elég. A kertben nem fogja lefutnimagát. És a másik kutyával sem fog annyit játszani,hogy elég legyen neki. Gondold még át azért a dolgot
Én nem azt mondtam, hogy a kertben fussa le magát, meg a másik kutyusommal fárasztja le magát... csupán, hogy akadnának néha-néha napok, amikor kicsit kevesebb foglalkozás jutna nekik, de ugyanúgy volna napi 2 séta, frizbi-agility... hát nem tudom akkor kinek valóak ezek a kutyák kedves diagnostic.
Kíváncsi volnék a véleményedre:). Hogy szerinted mit kéne vele, hogy foglalkozni milyen stílusban, mértékben? Hátha át tudnék állni arra is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!