2 éves kutyám habosat hány és mellette sárga színű folyadék (gyomornedv? ). Mi lehet ennek az oka?
szerintem a stressztől (út) megnövekedett a gyomorsava, aminek jelei nem közvetlenül az út után jöttek elő hanem később.
mérj egy lázat, ha normális a hője, van étvágya ha megkínálod, és iszik is, a kedve rendben, akkor nem kell orvos. tapogasd át azért, főleg gyomortájékon, ha nem kemény a hasa, hanem puha, nem fáj semmi, akkor szerintem nincs vész.
etesd meg, a stresszt kiváltó tényezőt pedig fokozatosan szüntesd meg.
eleinte csak ültesd be a kocsiba, ha ez már megy neki indítsd be az autót, ha ezen is túl vagytok, menjetek egy rövid kört. s így tovább. ha megérzkeztek a célhoz, legyen játék a kiszállás után, erősítsd meg benne hogy az utazás jó dolog. :)
Szerintem gyomorégése van . Ma meg én még holnap sem adnék neki semmit, h kiürüljön a gyomra aztán csak rízs v táp a lényeg h valami kimélő, könnyen emészthető legyen .
De ha nem múlik el , orvos !
Kutyámnak is ez volt. Igaz nem stressztől, hanem szimplán sok volt a sava és reggelre hányt mindig sárga habosat.
A doki azt mondta, hogy esténként kapjon száraztápot, az felszívja neki. Nálunk bevált.
Vizet mindenképpen kell kapnia, mert kiszárad. Háztartási kekszet szokott kapni ilyenkor a mi kutyánk, annak kicsi a cukortartalma, vagy nyákosra főzött rizst. elég hasproblémás a kutyánk, sokat szaladgáltunk dokihoz vele.
Viszont volt, hogy mandulagyulladása volt, akkor hányt nyúlós habos fehér valamit. A sárgás hányás inkább savtúltengésre utal.
Ha 3 nap alatt nem múlik el, akkor doki, mert gyomorfertőzése is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!