Miért kell panellakásban kutyát tartani? Mit lehet tenni?
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 08:56
Áruld már el, hogy a te nagyfejű kutyád mit tud, amitől értékesebb, mint a kistestűek?
Értsd meg, hogy a tér nem helyettesíti a foglalkozást! Ha nem foglalkoznak vele, ugyanúgy viselkedésproblémés lesz akkor is, ha lakásban van és akkor is, ha udvaron!
Valaki korábban említette a bernáthegyit. Nekem is olyan méretű kutyám van, és már leírtam, hogy egész nap nem csinál semmit, amíg nem vagyok otthon. Az a bernáthegyi ugyanezzel a gazdival udvaron tartva is elhízott volna. Azért hízott el, mert többet kap enni, mint amire az (in)aktivitásából kövezően szüksége lenne. Valószínűleg a mozgásszervi betegsége is az elhízásból adódik, vagy abból, hogy szaporított példány és szűretlen, beteg szülőktől származik. De nem a lakásban tartástól. Lakásban is lehet kutyát úgy tartani, hogy az igényei ki legyenek elégítve és kertben is lehet úgy, hogy a szomszédok a pokolba kívánják a gazdájával együtt!
Most is sír, pedig még csak fél tíz!
Ha hazajöttem este, beszélek vele.
Köszönöm a válaszaitokat!
Egy kutya nem feltétlen azért sír mert nincs vele foglalkozva, hanem mert szorong. Valószínűleg falkavezér szereptévesztésben van, így amikor a gazdi->alatta álló falkatag elmegy otthonról ő->falkavezér halálra aggódja magát, stresszel, szorong és ennek hangot is ad, mert tudja h nem tudja megvédeni őt. Szeparációs stressz, ami megfelelő foglalkozással, módszerekkel és türelmes, fokozatosan felépített folyamattal helyrebillen. Ám ezért a gazdinak vennie kell a fáradságot, h pl. az alább említett Kutyapszichológia könyvet elolvassa és alkalmazza.
A te feladatod ebben az esetben szerintem nem csak annyi h durván lehordod h miért ugat a kutya és tegyen valamit, hanem megpróbálsz segítséget, megoldást kínálni neki. Valahogy úgy, hogy "én úgy gondolom h ez és ez lehet az oka, és szerintem ez lenne a probléma jó megoldása"
Kedves kérdező!Előszöris.Egy kutyát panelben tartani nem állatkínzás.Szerinted melyik a jobb?Sokan kirakják a kertbe a kutyát,és nemviszik sétálni,mert aztmondják,hogy elég neki a kert.Ez hatalmas hülyeség!Egy kutya pár nap alatt kiismeri a kertet,és kellenek neki utána az új ingerek,az új szagok stb..és szegény nemtud ezekhez hozzájutni,merthát neki elég a kert.Én panelben tartok egy amstaffot,és egy menhelyről örökbefogadott keveréket.Reggel leviszem őket fél órára sétálni,közben labdázunk,kergetőzünk stb..elfáradnak,feljönnek,és alszanak 2 ig amíg hazaérek. 2 kor lemegyünk másfél órára,és még este is fél órára.A kutyáim meg sem nyikkannak.Azt ne felejtsd el,hogy egy kutya akkor boldog,ha a gazdájával lehet,nem akkor ha kivan csapva a kertbe.A panelkutyáknak van a legjobb életük.Bentvannak a gazdival,és mellette mindig másfelé sétálnak..úgyhogy ebben nincs igazad.
A kérdésedre válaszolva: Ha nem viszi le sétálni,az már viszont tényleg kínzás...hova végzi a dolgát az a szerencsétlen?istenem a vérnyomásom mindjárt 200..Jólenne ha délutánonként eltudnál sétálgatni a kutyussal,esetleg a testvéred,vagy valaki aki éppen ráér...mert szegényke azért sír,mert unatkozik,nem azért mert a lakásban van.Ezt a problémát csak úgy lehet megoldani,ha valaki foglalkozik azzal a szegény kutyival..
17/L
Sajnos az ilyenek nem olvassák el, vagy ha el is olvassák nem értik meg. Én is bepróbálkoztam a szomszédnál, aki hatalmas állatbarát allítólag. A kis pumija egész nap vonyít ha egyedül hagyják, szétkaparja az ajtót, feltépi a linóleumot, és úgy ömlik a nyál a szájából, hogy pocsoja lesz alatta mire hazaérnek.
Megpróbáltam tök normálisan beszélni velük, tudják, hogy soka tkutyázok, oktatónak tanulok, stb. Oda adtam a könyvet is. Egyszerűen semmit nem tesznek, ilyeneket mondanak, hogy ő már csak ilyen, meg hogy ennyi idősen ők nem akarnak idomítgatni.
Pedig Dr.-i címmel rendelkező, állatszerető emberek. Sajnos aki hülye, azon nem tudsz segíteni. Csak ha ő maga is meglátja, hogy gond van. Amíg őt nem zavarja, hogy a kutyája szenved, addig semmit sem tudsz tenni.
Kedve skÉrdező. Te is egyike vagy azon embereknek akik nem tűrik el, hogy valakinek kutyája van. Mi közöd van ahhor, hogy a szomszédodnak kutyája van, ha van engedéje.
Az, hogy ugat, vonyít rendben nem jó dolog. Kedvesen szólhatsz neki, hogy a nagy hangzavar zavar, megkérheted, hogy nevelje meg a kutyust. De az abnormális dolog, hogy már a kutya létének ténye is zavar téged. Én tenyésztő vagyok, kertes házban lakom. Engemet is szoktak a szomszédok, meg mások is b@aszogatni a kutyatartás miatt, pedig a kutyáim nem ugatnak, igényesen vannak tartva. Az a bajuk mert szerintük luxuskörülmények közt vannak tartva a kutyák, és ez nekik nem tetszik, mert kutya a láncra való. Minden hónapban feljelentenek. A jegyző már csak nevet ezeken a dolgokon. Úgyse tehetnek semmit. Csakhát az a bajuk mert csodálatosan szép colliekat tenyésztek, és ez irigykedésre méltó! És sajnos amikor sétáltatok, akkor is sokan beszolnak. 10 emberből 7 akivel szembemegyünk az utcán a kutyával, kutyákkal szólnak, hogy közterületen kutya nem lehet kint még pórázon sem. Mostmár csak röhögök rajta.
Hozzáteszem panelba NEM állatkínzás kutyát tartani. Fejlettebb, nyugati országokban nem piszkálják az embert a kutyatartás miatt sem vidéken, sem panelházban. Az én testvérem panelban lakik, 2 afgán agárral osztja meg a lakását, mellette még családja is van!!!!!!!!! Na erre varj gombot!
Nem tehetsz a szomszédod ellen semmit, ha nem ugat a kutya. Mindenkinek joga van kutyát tartani, nem kiváltság. Miért akarsz kib@szni a szomszédoddal. De el sem hiszem, hogy ugatnak azok a kutyák, csak te akarsz genyázni a szomszéddal, mert igényesen tart kutyát.
Nem szeretem az iylen embereket, mint a te fajtád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!