Miért kell panellakásban kutyát tartani? Mit lehet tenni?

Részben egyetértek Veled.
Az viszont, hogy a kutya lakásban tartása állatkínzás, szerintem butaság. Sokkal sajnálatra méltóbb az a kutya, aki egy kertbe kivágva éli az életét.
Az, hogy a kutya sír a lakásban, a gazdi hibája.
Nyilván nem azért sír, mert annyira akar sétálni, hanem stresszel, amiért egyedül kell lennie.
Mond meg a gazdinak, hogy a kutyája sír. És hogy olvassa el Jan Fennel Kutyapszichológia c. könyvét, és próbálja meg betartani, amit erre vonatkozóan leírnak benne.

vidd el néha sétálni, ennyit tehetsz! :-) akkor jó kapcsolatod lenne a szomszéddal és segítenál a kutyán is... vagy átvinnéd magadhoz néha délutánra és játszanál vele.
alapesetben nem állatkínzás, mert rengeteg kutya nem való kintre, és a kutya ott szeret lenni, ahol a gazdája van.
Nem érek rá annyira, csak tudod van egy öcsém aki suliba jár és hamar itthon van. Ő mondta, hogy már kora délután is ez megy. Mindemellett amikor hazaérek a munkából, akkor is sír és jelzem ez 6 után van!
Gondoltam, hogy lesz egy ilyen észlény aki osztja azt ami nincs neki!

Köszönöm az értelmes válaszokat! Arról viszont nem tudtok meggyőzni, hogy állatkínzás-e vagy sem. Ne mondja nekem senki, hogy teljesen normális dolog egy kutyát 60 m2-en tartani úgy, hogy a gazdi nincs is otthon egész nap.
Gondoltam már én is a sétáltatásra, de mivel dolgozok én is nem megoldható. Éppen azért nincs itthon állatkám, mert nem tudnék vele foglalkozni.

Szellőlány: Tudod az én kutyám is "ki van vágva" az udvarra. (no ne szó szerint értsd)
Hogy miért? Mert nagytestű berni pásztor, és egyébként sincs esze ágában sem bejönni a lakásba. Ha néha be is szalad, nem érzi jól magát, melege van! Vigyázz, hogy miket írsz le.
Kérdező: Tényleg jó ötletnek tűnik, ha tudnátok segíteni a kutyus sétáltatásában, és még jóban is lehetnél a szomszédban. Esetleg az öcséd?
Sajnos nem tudom milyen kutyáról beszélünk, mert még nem láttam a gazdit sétáltatni....
A hangjából ítélve nem egy zsebkutyáról van szó, hanem egy közepes termetűről.
Fölöttünk is lakik egy kutyus, de annak még csak a nyikkanását sem szoktam hallani.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!