Milyen kutyát ajánlanátok nekem?
18 éves lány vagyok és szeretném kérni a tapasztaltak tanácsát! Kertes házban lakunk és elég nagy az udvar.
Olyasmi kutyát szeretnék ami nagy vagy közepes testű, könnyen tanítható, gyerekszerető, okos, szófogadó, de ha mégis elviszem a faluba sétálni akkor "féljenek tőle". Sajnos sok olyan ember él itt aki miatt nem mernek kimenni az emberek este az utcára én meg inkább "éjszakai bagoly" vagyok és akkor élek!
Nem tudom, engem egy "gyerekszerető, okos, szófogadó" dobermann harapott meg, combon.. nem volt kellemes. soha nem gondoltam volna, hogy pont ez a kutya harapna meg..
Szerintem van a dobermannál aranyosabb is :)
Fontos, hogy tájékozódj! Vegyél kutyákról szóló könyveket! Olvasgasd. Én így kezdtem, mert tömblakásban éltem korábban.
Vannak alapszabályok. Pl.: dobbermann, rotweiler, kuvasz nem való kezdő kutyásnak!
A német juhász univerzális, sok mindenre alkalmas, inteligens kutya.
Itt annyi ismeretre nem tehetsz szert mint a könyvekből, de szivesen segítünk:-)
A németjuhász jó kutya kezdőkenk, gyerekszerető is, de egyáltalán nem félelmet keltő épp azért mert sokan ismerik a természetét.
A legtöbb kutyát, akit megmérgeztek a környékünkön németjuhász volt, te meg azt mondod, nem laksz valami biztos környéken.
Én a boxert ajánlom. gyerekként kaptuk a fülcibálástól kezdve a farokhúzogatáson át mindent elviselt és még a legjobb barátnőmre is rámorrant mikor játékból (de hirtelen "gonoszságból"), belelökött a hóba.
Mindig észreveszi a rosszakarókat, és hálás, ha engeded póráz nélkül sétálni, ilyenkor nagyon jó kutya...
Persze hajlamos hülyének nézni az embert, és teljes mértékben úgy csinálni, mintha soha nem tanult volna/ evett volna semmit.
Gyönyörű marcona arca van, a németjuhászunkat inkább simogatják kerítésen keresztül.
Szintén ajánlom a marcona képű angol masztiffot, annak még a termete is nagy, a boxer közepes termet.
Ez persze csak az én kutyám jelleme, lehet a többi boxer nem ilyen, de nem hiszem, hogy nagy eltérések lennének.
Én még a rottweilert is ajánlom, szerintem következetes gazdiknak tökéletes, én láttam már olyat, mint a bárány, és mindent megtett a családjáért.
Én nem ajánlom a dobbermant, azt hallottam hajlamos a meghülyülésre, és szintén nem ajánlom a kaukázusit, na az az egyetlen kutya, ami véleményem szerint életveszélyes lehet. Az munkakutya és nem házikedvenc...
Persze lehet, hogy túlzok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!