S. O. S! Mit tehetnék? Miért ilyen "átmeneti agresszív" a kutyám? Fontos.
Én sem kimondottan agressziónak látom. Ez inkább dominancia. Mármint az alap probléma, és abból fakad az agresszió.
"a falkavezérségi szabályt be tartottuk"
Szerintem a falkavezérség nem szabály, hanem életstílus.
Amiket írtál, a fegyelmezési módszerek pl. elég messze állnak a falkavezérségtől.
Egy kutyát nem bántani kell, hanem leállítani. Nem megfélemlíteni, hanem alázatossá tenni.
Szerintem ilyen téren kellene másképp viselkedni vele. Én úgy látom, egyáltalán nem eldöntött, ki a falkavezér. Illetve ő már eldöntötte, hogy ő az.
Az, hogy ő határozza meg, ki mikor érhet hozzá, a tárgyak birtoklása, az, hogy fizikailag irányít téged, és a környezetét, ez mind egyértelművé teszi.
Téged pedig gyengévé tesz a szemében, hogy a tiszteletet megkövetelni akarod, és nem kiérdemelni.
Amikor egy kutya odakap, mert pl. megakarják simizni, akkor az azt közli velünk a saját nyelvén, hogy "Ne nyúlj hozzám".
Amikor lehajoltál a kulcscsomóért, akkor azért kapott oda, mert már a sajátjának (tulajdonának) tekintette a földön heverő tárgyat. Amit te megakartál szerezni! Tasli lekever, kutya kétszer megharap, mert ugye meg kell torolni a renitens viselkedést. A feléje közeledő idegenre azért vicsorog és ugat, mert nem tudja mit fog az illető tenni (bizalmatlanság), mikor a közelébe ér tudja milyen ember ő ezért változtat hozzáállásán.
Valamit nagyon jól elrontottál, szerintem mi hamarabb keress meg egy hozzáértő embert.
Mióta viselkedik így?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!