Milyen kutyát vegyek?
Véleményem szerint minden kutyát ugyanannyi betanítani fajtától függetlenül.
Javaslom a shih-tzu, schnauzer, francia bulldog, törpe/toy uszkár, bichon, tacskó, máltai selyemkutya.
előttem lévővel közölném hogy aki Beagle-t szobában tart az egy állatkínzó!Neki mozgástér kell,nekünk kettő van!
Ajánlanék egy kutyát de nem tudom hogy mit enged a pénztárcád:)
Yorkshire-ek nagyon aranyosak és könnyen tanulnak,mozgékonyak de egy idő után másodpercek alatt kidőlnek!
Tapasztalat:)
az eddigi kutyáiddal mi lett? Hány éves vagy?
A kuvasz meg a keverék már kiskorom óta meg volt vagyis hát én 10 éves voltam mikor meghaltak már öregek voltak. A mopszim daganatos volt és már egy állatorvos se vállalta a műtétet így elaltattuk. A palotapincsi anyukámé és hozzá jobban ragaszkodik mint hozzám ezért szeretnék saját kutyust aki velem aludna és nem anyuval. Menhelyről anyu nem akar mert, hogy mindig látogatnák de engem nem zavarna jó kezekben lenne csak anyu nem engedi.
Attól függ milyen helyen laktok. Ha van kert, akkor lehet nagyobb testű kutyát is tartani. Szobába én tacskót vagy francia bulldogot javasolnék. A tacskó virgoncabb, vele többet kell mozogni, de viszont a gerince problémás. A francia bulldog nyugis, nem annyira virgonc mint a többi eb. Viszont neki meg a meleggel vannak gondjai.
Ha van kerted akkor ajánlom a staffordshire terriert, abszolút házőrző, bohókás, engedelmes eb. Vagy még a vizslákat, főleg a német vizslát és a magyar vizslát.
A válasz írója 80%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 20:12
Második vagyok.
Közölném veled, hogy a megfelelő szocializáció, agyi és testi lefárasztás után szinte bármekkora termetű kutya tartható lakásban (jó, egy német dogot garzonban tartani valóban kicsit extrém lenne már).
Egy lakásban tartott, de rendszeresen lemozgatott akármilyen kutyának nagy valószínűséggel jobb élete van (ez nem jó kifejezés, hiszen ettől még el lehet kényeztetve a kertben lakó is...mondjuk azt, hogy nem lesz rosszabb élete) mint egy kertben lakó, de soha, vagy csak havonta sétáltatott kutyának.
Remélem te nem az utóbbi kategóriába tartozol.
Amúgy a beagle-t csak példának írtam, akármilyen más kutyát írhattam volna helyette, de te persze kiragadtad a "lényeget", grat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!