Mit csináljak? 4 éves akita kan kutyám szerelmes, állandóan sír, a tüzelő szuka kutyák miatt, és leakarja vitetni magát. Lehet neki nyugtatót adni? Ha igen milyet? Vagy valami más módszer?
Sedalinnal, nyugtatókkal vigyázni kell, mert nem tudhatod, hogy nem érzékeny-e rá a kutyád. Én egyszer majdnem megjártam mert kapott nyugtatót, érzékeny volt rá, és majdnem elvitte... :S
Egyébként szerintem nem kell feltétlenül ivartalanítani. Pl. ha van törzskönyve, akár tenyésztheted is, és akkor lehiggad. Persze ez csak egy ötlet, ha esetleg sajnálnád az ivartalanítást. :)
A kutyák nem éreznek szerelmet. Nevelni kéne, egyrészt, másrészt meg ivartalanítani, és probléma megoldva.
Nyugtatót nagyon ne. Nem kell gyógyszerezni, az mind méreg.
Az kevés,ha törzskönyve van,amellé kellenek eü.szűrések és tenyésszemle,kiállítási eredmények.
Ha egyszer fedez,a későbbiekben felerősödhetnek ezek a tünetek,a közhiedelemmel ellentétben NEM nyugszik le tőle a kutya,sőt!
A kutya egyébként NEM szerelmes,mivel nemember,az ösztönei viszik.A párosodás NEM élvezet számára,inkább kellemetlen,de erős a fajfenntartási ösztön,ugyebár.
A végleges és a kutya számára legjobb megoldás tényleg egy kiadós töketlenítés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!