Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen fajta kutyát javasoltok...

Milyen fajta kutyát javasoltok első kutyának, egy 16 éves lánynak? (többi lent)

Figyelt kérdés
Egy 16 éves lánynak lenne az első kutyája, elég jól bánik az állatokkal, és van érzéke hozzájuk. Természetesen a menhelyi kutya is szóba jön, de arra lennék kíváncsi, hogy Ti milyen fajta kutyát javasolnátok neki? Nagyon elkötetezett lány, rendszeresen foglalkozna vele stb. Most lakásban laknak, de kutya akkor lesz, ha elköltöznek kertes házba, így mind két esetre szeretném, ha javasolnátok fajtákat (kertesház,lakás) Nagyon köszönöm :)
2011. febr. 10. 18:48
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%
Az amstaffal nincs gond... 13 éves vagyok, és simán elbírok kettővel is. Nagyon ragaszkodó ebek, arra tanítja valaki, aki akarja.... A berni pásztor egy mulya kutya, ha sportos, akkor az amstaff, vagy a bullterrier a megfelelő választás... 13/f
2011. febr. 15. 20:16
 12/20 anonim ***** válasza:
nekem is bernim van. Nagyon okos, könnyen tanítható. Az enyém még csak 8 hónapos szóval még eléggé aktív (legalábbis én még nem láttam olyan fáradtan hogy nem tudott volna futni az udvaron két kört), de gondoltam hogy nagy korában már kicsit lomha lesz. Viszont nagyon cuki és okos, csak nem éppen a legjobb ház őrző, de első kutyának kiváló (nekem is az).
2011. febr. 15. 21:29
 13/20 anonim ***** válasza:
skótjuhász, berni pásztor, menhelyi keverék ... mind jó választás lehet ami fontos, a gazdi vérmérsékletéhez, temperamentumához passzoló kutyus legyen (ha pörgős, nagyon aktív a kislány akkor szinte bármilyen kutty jöhet-de általánosságban érdemes nem a legaktívabb, legharciasabb, de kíváncsi, érdeklődő egyedet választani),ha még kölyökkorban kerül hozzá (8-12hetes kor között), ilyenkor könnyű jól szocializálni és egy természetes, erős kötődés alakul ki gazdi és kutya között...eképpen a nevelésekor is kisebb az esélye problémák jelentkezésének
2011. febr. 15. 23:29
 14/20 anonim ***** válasza:
Én is a staffardshire terriert javaslom.. Nagyon ragaszkodó, nagyon játékos, barátságos.. Szerintem ideális egy fiatal mellé. Nekem is az van, és én 20 éves lány vagyok.
2011. febr. 15. 23:48
 15/20 anonim ***** válasza:
bocs, előbb elírtam: staffordshire terrier
2011. febr. 15. 23:49
 16/20 anonim ***** válasza:
Kertbe Berni pásztor, lakásba havanese:-)
2011. febr. 16. 11:37
 17/20 anonim ***** válasza:
Talán a leányzónak ismerkedni kellene a fajtákkal. Akár menhelyiekkel is. Az ember nem mások ajánlatára lesz kutyás, hanem egyszer csak jön az érzés................nekem ilyen kell!
2011. febr. 16. 12:01
 18/20 Fannushh<3 ***** válasza:
Szerintem labradort, Nagyon könnyű idomítani ,cuki , nagyon ragaszkodó! NEkem is ilyen kutyám van (volt). Nagyon egyszerű ápolni, szinte nem is kell, és az ember nagyon mély barátságot tud velük kötni !
2011. febr. 16. 14:02
 19/20 anonim ***** válasza:
Ír szetter - kifejezetten kerti kutya, szófogadó, ragaszkodó és mindig figyelemmel követi a gazdiját. Nekem is ír szetterem van, sosem kaptam nála jobb dolgot. :)
2011. febr. 16. 16:55
 20/20 anonim ***** válasza:
88%
több amstaff/pitbull "voksolo" volt amint látom. meg ha a csaj is azt szeretne akkor nemtudom mit kell hezitálni. en amstaffot ajanlanam inkabb. nagy "szerelem" lesz meglasd:)
2011. febr. 22. 02:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!