Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyám alkalmi süket! Nem...

A kutyám alkalmi süket! Nem tisztel?

Figyelt kérdés
Amstaff 2 éves.Eddig mindig hallgatott rám,de mostanában ha elengedem a futtatón és talál egy számára tetsző kutyát és elkezd vele játszani,nem mindig behívható.Annyira belemerül a játékba,hogy nemnagyon akar rám figyelni..multkor elcipelt egy csivavát a nyakörvénél fogva...ott hurimászta körbe körbe..nem bántotta csak szórakozott vele...olyan mintha anyáskodna a kiskutyák felett,pedig kan..ezt vajon mért csinálja?van hogy az orrával bökdösi őket stb..sose bántott még egyet sem,de számomra ez is furcsa,hogy ilyeneket mért csinál..van 4-5 macska akik átjárnak hozzánk,és a minap maga köré gyűjtötte őket,tiszta bolond..a mancsával kaparászta őket,meg állandóan piszkálta,viszont azokat sem bántja..Szóval,hogy érhetném el nála,hogy bármivel is játszik,akkor is jöjjön vissza ha hívom?Falkavezérséggel lehet gond?Eddig minden rendben volt..lehet ,hogy elkanászodott?
2011. febr. 10. 08:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Na, mi a 3 pontból mindet sikeresen alkalmazzuk, mégis ott az alkalmi süketség

"staffis gazdi"

2011. febr. 10. 10:40
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudjatok, én nem hiszem el, h ezeket betartjátok és betartatjátok a kutyával, és így is kezelhetetlen. Ott akkor valamit nem úgy csináltok ahogy kéne. A kutyák ugyan nem gépek, h megnyomsz egy gombot és tudod mi lesz a válaszreakció, de viszonylag könnyen behatárolható szabályok mentén működnek. Ráadásul ezért még küzdeni se nagyon kell, mivel a kutya alapvetően szabálykövető állat. Így szinte biztos vagyok benne h ezeket a szabályokat rosszul alkalmazzátok. Ebben segíteni meg csak akkor lehet már ha az ember látja h mit hogyan csináltok és külső szemlélőként kijavítja a hibátokat.
2011. febr. 10. 11:13
 13/17 anonim ***** válasza:
52%

Én vagyok a "staffis".

A mi kutyánkra nem mondanám, hogy kezelhetetlen, alapjában jól nevelt és nagyon intelligens.

Mondjuk úgy, hogy 10-ből 1-szer nem reagál az első hívásra csak mondjuk a 2., 3.-ra, vagy ha észreveszi, hogy otthagytam.

És ez csakis a kinti sétára vonatkozik és csak akkor, ha valami nagyon izgalmasat talál.

Ettől eltekintve 100%-ban engedelmes.

Lehet, hogy maximalizmusnak hat, de én úgy gondolom, ennél a fajtánál nem engedhetem meg magamnak, hogy engedetlen legyen.

Igazából más fajtánál sem, csak tőle sokan félnek a kinézete miatt.

Ezért is szeretném, ha még szófogadóbb lenne.

2011. febr. 10. 11:27
 14/17 anonim ***** válasza:

Két lehetőség van és/vagy relációban:

- a kutya számára nem vagy elég motiváló (ami kimerülhet abban, h a bejövetelért milyen jutalmat kap, egész addig h ő mindig mindenek felett megfeleljen neked - ez a kutya habitusától függ h mit lehet tőle elvárni)

- az ilyen kihágásai nincsenek (elég erőteljesen) szankcionálva

Mindkettőnek az az eredménye, h a kutya mérlegel amikor egy nagyon nagyon érdekes dolgot talál és a te szavadat hallja:

"megéri-e itthagyni ezt, mert olyat kapok h hmm :o)" vagy

"minek hagyjam itt ezt a tuti dolgot, úgyse kapok érte semmit, vagy az a kis szitkozódás megér ennyit"

Nem azt mondom h gépként kell működniük, de a 90%-os (10-ből 9 ugye) behívhatóságon van mit javítani. 95-99% inkább elfogadható.

Dolgozzatok még ezen. Találd meg azt h mivel tudnád motiválni a teljes odaadásra és milyen kellő büntetést tudz kitalálni a szabályszegésekre.

2011. febr. 10. 12:25
 15/17 anonim ***** válasza:
74%

Ezek csupa olyan pontok, amiken még lehet szigorítani ha kell. Mondjuk az, hogy második harmadik hívásra visszajön, az szerintem vállalható kompromisszum. Ugyanakkor itt nem egy határozott tiltószó hiányzik? Ha valamitől nem tudod elhívni, akkor ott nem a behívás, hanem a valamiről való letiltás a gond. Lehet olyat játszani, hogy pl. a parkban ott van a földön a legkedvencebb labdája és nem nézhet rá, nem nyúlhat hozzá, de akár olyan szabályt is fel lehet állítani, hogy játéknál nem közelíthet meg egy kutyát, másnap meg egy másikat.

Ezek mind, mind erősítik a gazda dominanciáját, és mindent lehet még nehezíteni. Ha etetésnél el tudsz menni tusolni úgy, hogy nem nyúl hozzá, akkor jöhet az, hogy kimész a lakásból pár percre, és akkor sem nyúlhat hozzá.

Ha a járdánáleddig csak meg kellett állnia, akkor mostantól nem csak megállnia kell, hanem el sem indulhat míg nem hívod. Megáll a járdánál, és te tovább mész. Akkor sem léphet le engedély nélkül.

Általában ha darabra az esetek jelentős többségében a gazda akarata érvényesül, akkor az stabilabb behívást is jelent.

Érdemes magad szembesíteni akár úgy is, hogy fogsz egy lapot, és két hétig jegyzetelsz.

Pontozol egyes dolgokat, egy külön táblázatot vezetsz az otthoni dolgokról és külön a kinti, séta közbeni dolgokról.

Jellemzően otthon nincs különösebb gond, otthon általában te szerzel pontokat, kint meg a kutya.

Bármit felírhatsz, és tetszés szerint súlyozhatsz. Ha leülteted, és ő feloldja ezt a kérést és feláll, az neki pont. He visszatudod hívni játékból az neked pont. Ha nem jön vissza, neki pont. Ha megeszik valamit, neki pont, ha letiltod, neked pont. Ha azt mondod, hogy úgy dobod el a labdát, hogy nem mehet utána, de utána megy, az neki pont. Ha melletted marad ülve, az neked.

Bármit össze írhatsz, és aszerint pontozhatod, hogy melyik mennyire idegesít. Az egésznek a célja az, hogy megtaláld azokat az apróságokat, ahol csúsztok, és azokat kijavítgasd. Ha eddig néha felülírhatta racionális okokból a szabályodat, akkor mostantól soha nem írhatja felül.

2011. febr. 10. 12:37
 16/17 anonim ***** válasza:
26%

Büntetés van érte, ilyenkor előfordul, hogy nem is mer már odajönni, mert tudja, hogy most büntetés jön ( nem halálra verem, de keményen rámorgok, leszorítom a földre a nyakát, utána pár ül, fekszik, marad...lehet, nem ezt kellene?? )

Ha virslivel a zsebemben sétálunk, akkor kisangyalként odajön.

De mindig, minden séta alkalmával vigyek valamit??

Vagy egy idő után engedelmessé vállna ha egy ideig mindig kapna valamit?

Mert most csak alkalomszerűen van étellel jutalmazva, simogatást viszont mindig kap.

elnézést, nem én vagyok a kérdező, de engem is érint a téma.

"staffis"

2011. febr. 10. 12:37
 17/17 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem a kajától fokozatosan lehet megszabadulni. Eleinte mindig nálad van az övtáska, vagy akármi, amiből tudja, hogy kaja van nálad, és mindig kap is kaját. Aztán nálad van, de már nem mindig kap kaját, csak ritkábban. Akkor még mindig megéri odamenni, mert lehet, hoyg kap kaját.

Aztál elvenni a jelzést, és adni zsebből kaját. Aztán kaját hordani zsebben, de csak extrém jó behívásoknál adni. Ha mondjuk nagy játékból hívtad, vagy ilyesmi.

Aztán egy idő után többnyire nem viszed a kaját, de néha meglepetés szerűen mégis kap.

2011. febr. 10. 12:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!