Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Vemhes szukának is meglehet...

Vemhes szukának is meglehet csináltatni a diszplázia szűrést?

Figyelt kérdés
?
2011. febr. 9. 18:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nem maradsz le semmiről, ha megvárod a következő tüzelést. De szűrés nélkül ne csináld.
2011. febr. 9. 19:19
 12/18 A kérdező kommentje:
Már 2,5 éves elmúlt lassan 3 éves lesz úgyhogy nem szívesen hagyom ki ezt a tüzelést .
2011. febr. 9. 20:15
 13/18 anonim ***** válasza:
Állatorvost kérdezd meg! Amúgy ha most megcsináltatod, akkor is csak az állatorvosod véleményére hagyatkozhatsz, ugyanis a bíráló bizottság minden hónap utolsó csütörtökjén ül össze, az meg még odébb van. Azt nem biztos, hogy a te állatorvosod meg tudja mondani, hogy A vagy B, de ez nem is nagyon lényeges, egy C-t vagy rosszabbat pedig még akár én is felismerek laikusként. Ja, és hamár úgyis el van altatva, csináltasd meg a könyök szűrést is!
2011. febr. 9. 22:21
 14/18 anonim ***** válasza:
Fedeztetés előtt még megtudod szűretni gyorsan. doki ha ránéz a röntgenre látja rendben van-e, a hivatalos kiértékelést meg van időd megvárni. De ha már fedeztettétek, akkor ne. Még ha nem is altatják, nem tesz jót a sugár. Ellés után viszont rögtön viheted.
2011. febr. 10. 07:02
 15/18 anonim ***** válasza:
Mindenképp altatják, másként nem lehet csípőröntgent csinálni, mert az értékelhető felvételhez teljesen lazának kell lennie a kutyának, az izületet kifeszítik, miközben a kutya hanyatt fekszik. Ezt csak altatásban lehet megcsinálni.
2011. febr. 10. 08:47
 16/18 anonim ***** válasza:
Az egyik válaszolót annyiban korrigálnám, hogy én ismerek 3 olyan kutyát, akiknek C-s illetve D-s lett a röntgenjük, hogy egyáltalán nem látszott rajtuk 2 és 3 éves korukban, hogy baj van! Csak a röntgennel derült ki és most már, hogy az egyik 6 éves lett, most már látszik rajta!
2011. febr. 10. 14:56
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Bocs, félreértettél, én az elkészült röntgenfelvétere mondtam, hogy a C-t vagy rosszabbat viszonylag egyszerű felismerni, de az A és B közti különbséget már nem minden állatorvos veszi észre(, de nem is annyira lényeges, mert mindkettő tenyészthető). Nem véletlenül bírálja 3 fős bizottság a felvételeket. Csak úgy kívülről ránézésre valóban nem lehet megállapítani egy kutyáról a diszpláziát.
2011. febr. 10. 16:00
 18/18 anonim ***** válasza:
ja, így már értjük egymást :)
2011. febr. 10. 16:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!