Használ valaki a kutyájára utazásnál kutyabiztonsági övet?
Felmreült bennem, hogy lehet jobb lenne egy biztonsági öv, mert most úgy utazunk, hogy a hátsó ülésen van a 2 kutyánk (Amstaffok) a póráz rá van kötve a hátsó fejtámlára, sokszor van hogy nagyot kell fékezni és akkor a nyakuknál fogva rántja vissza őket a póráz.
A bioztonsági öv meg olyan mint egy hám, nincs a nyakán semmi. Szimpatikusabbnak tünik.
Az autónk sajnos nem kombi.
Tapasztalatok? Érv- ellen érv?
Szia! Én használok, vagyis végülis a kutya biztonsági öv, az olyan, mintha nem a nyakörvre, hanem egy hámra csatolnád a pórázt, akár úgy, hogy kikötöd az autóban, ahogy eddig.
Én egy ilyet vettem:
És ez van a hámjára csatolva, így fékezésnél nem tud előreesni, de mégis szabadabban van, mint egy dobozban.
A kutyabiztonsági övként hirdetett cucc ugyanez, csak hámot is adnak hozzá.
Szóval ha van hámod nekik, akkor egyszerűen tedd azt rájuk, és ahhoz csatold őket.
Amúgy nekem is amstaffom van :)
köszi a választ.
Nincs hámunk, mert nem akartuk hogy húzzanak. 3000ft-ért láttam a Fressnapfba biztiövet, de akkor nem jönnék ki olcsóbban, ha veszek hámot, meg amit linkeltél.
De akkor ezek szerint Neked vagyis a kutyádnak jobban bejön, mintha csak a nyakánál lenne.
Persze, sokkal jobb, egy nagyobb fékezésnél nagyon fojthatja a kutyát a hirtelen rántás, meg sokkal veszélyesebb, pl ha valahogy mégis beesik az ülések közé és húzza a nyakát a nyakörv...én nem is gondolkodtam ezen, már elejétől fogva hámot + ezt az övet használok.
Frssnapfban vettem az övet, olyan 900-1000 Ft, szóval nem jössz ki sokkal jobban, mert kb. 2000 körül vannak az egyszerűbb hámok is szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!