Külföldön (németország) szeretnék eladni itthon vásárolt törzskönyvezett kutyát. Milyen papírok kellenek hozzá, és ez mennyibe kerül?
Mért pont németországban?Milyen kutya?
Nem értek hozzá,de az én kutyámnak pár testvére kintvan németországban és a kutyám tenyésztője is rengeteget jár ki németországba küllem versenyre,kiskutyát kivinni.
Szerintem az útlevelen kívül semmi különös. Na meg chip, már ha ő még tetovált kutya és nem chipes.
És gondolom a vevődnek kell az ottani honosítást intézni, de lehet hülyeséget mondtam, majd valaki javít, aki okosabb. Vagy export pedigrét kérni a MEOE-nél?
Azt hiszem, legokosabb, ha felhívod a MEOE-t és megkérdezed.
A MEOE-hoz bemész a kutya törzskönyvével, és kéred az export pedigrét. Ehhez kell azt hiszem 8500 ft, és az uj tulajdonos neve, és cime. Valamint utlevél, chip, és a veszettségi oltás megléte.
Fontos hogy a Te neveden legyen a kutya, mert ha még nem irattad át, akkor csak a tenyésztője tudja ezeket elintézni.
Az adásvételi szerződésben én is kikötöm, hogy csak hozzám kerülhet a kutya, illetve az én tudtommal, és beleegyezéssemel más tulajdonába.
Ezért mindenképpen beszélj a tenyésztővel, én is szeretném tudni, hogy a tőlem származó kutya hová kerül.
Ahhoz, hogy kivihesd az prszágból, kell mikrochip+útlevél, és érvényes veszettség elleni oltás.
Valamint, mivel törzskönyvezett kutyáról van szó, kell egy exportpediree is. Ez nem kell a határátlépéshez, de a leendő tulajdonos, csak így tudja honosítani.
Ehhez igényelned kell egy exportpedigrét. El kell küldened a MEOE-ba az eredeti törzskönyvet, a tulajdonos adatait(Név+cím) mellékelned kell, és a tagsági kártyád (ha tag vagy) valamint a befizetést igazoló csekket.
Ha MEOE vagy MKSZ tag vagy, akkor 8500 Ft az exportpedigree, és kb. 3 hét múlva megküldik a címedre.
Kerül rá egy "Exportpedigree" felirat, ráírják az új tulajdonos adatait, és egy hologrammos matricát is helyeznek rá.
Ha sürgős, akkor kérheted sürgősségivel, ez 12500 Ft-ba kerül, és 3 munkanap alatt kész.
Ha nem vagy tag, akkor a feltüntetett összegek dupláját kell fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!