Mi a teendő, ha letört egy darab a kutya szemfogából?
Van egy Középázsiai Juhászkutyám, most 1 éves. Sétáltatás közbe össze verekedett a Cane Corsoval. Egy perc alatt legyűrte, bár ez nem lényeg. Otthon vettem észre, hogy A bal alsó szemfogáról letört egy kis darab, mert szerintem beleharapott a másik kutya láncába...
Ez nagyon számít, hogy mit adjak neki, mert elég drága kutya, pénzt is csinálna később, mert tenéyszteném és kiállításokra is vinném. Szóval azt is kérdezném, hogy kiállításon ez kizáró ok-e, hogy letört egy kis darab a szemfogából. Meg ugye hogy mit tudnék neki adni, hogy ne látszon, esetleg visszanőjön neki.
Köszi a válaszokat.
Kérdező, azt írod:
"már nem aggódoka annyira, hogy kizárják, ezekszerint nincs nagy baja :)"
A kiállításon a kutya pillanatnyi állapota van értékelve. Lehet, hogy nem látszik a foghiány, vagy elfogadott - de a kutya foga tovább fog romlani, szuvasodni. Ha elhanyagolod, rámehet az egész fog.
Ne a külsőség legyen a fontos, nem attól egészséges a kutya, hogy kiállíthatod, hanem legyen egészséges.
ma 07:47-nek
Nem kell azonnal agresszíven nekimenni valakinek, mert kiállításra vinné a fajtatiszta kutyáját. Ha megvette azzal a céllal, hogy tenyészteni is szeretné, bizony fontos a kiállítási eredmény is.
Nem lett volna egyszerűbb leírni, hogy igen...........orvos kell neki,aki lekezeli a fogat és, ha kell, koronát tesz rá?
Azért kel kellene szállni a földre.
Ha egy kutyának letört a foga és látni közepén a "piros pontot", akkor egy rendes gazdi nem a kiállításra gondol először és nem nyugszik meg attól, hogy a kiállítás nem marad el miatta.
A fontossági sorrendre figyelmeztetni - szerintem nagyonis szükséges, mivel most sem érzékeli, miről beszélek.
Pont hogy érzékeli a kérdező, veled ellentétben Ő tud olvasni!
Én is feltettem hasonló kérdést, amikor kutyám megvédett, és az állatkorházban megkérdeztem hogy a sérülés gyógyulás után mennyire fog látszódni. Pont a kiállítás miatt.
Inkább neveld meg a kutyádat és viheted máris kiállításra te is. Hidd el nem fájna annyira neked se hogy más megteheti!!!
Csakhogy te az állatkórházban kérdezted meg, a kérdező meg itt, az orvos helyett.
Veszed a különbséget?
Azért egy fogból való kis darab letörése, és egy fejbe állított baltánál van egy kis külömbség.
Érzékeled a sérülés súlyosságát?
Ha letörik a fogamból az éjszaka közepén, biztos hogy nem rohangálok az ügyeletre. Ám ha valaki a fejembe állított volna egy baltát ( mint ahogy meg is tette volna az illető ha nincs velem a kutya ) biztos hogy korházba rohanok, ill. embereknél mentőt hívnak és elvisznek.
Fogod?
Valóban, ha neked törik le a fogad, akkor mész orvoshoz, ha fáj. A kutya azonban nem jelez, mert jobban bírja a fájdalmat.
És a tulaj tudta, hogy letört a kutya foga, látja is a helyét - és első gondolata a kiállítás.
Szerinted így tesz egy felelős gazdi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!