Spitz vagy csivava? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
nagyon tetszik a csivava csak két baj van vele :( annyira divatkutya sajnos a másik meg sztem törékeny :/
ezért gondolkozom a törpe spitzen
nem tudok dönteni köztük a csivava jobban tetszik de a fent már leírtam a problémákat
melyiket válasszam?
a hely stimmel rengeteget olvastam utánuk megfelelnének az élet ritmusomhoz meg a családhoz
2. válaszadót nem értem! annál kisebb annál drágább de a spitz drágább ?
am csak akkor lenne normális (nem csilli-villi) ruha ha tél lenne és eüs okok miatt!
Nekem hosszú szőrű csivim van.
Egyszerűen imádom.
Jó fej, okos, értelmes, szófogadó (nevelés kérdése).
Egygazdás kutya. Szörnyen bátor, és tipikus paplan lakó. :)
Csivaváknak való Royal Canint eszik. Fél kiló elég neki egy hónapra. Heti egyszer kell kifésülnöm a bundáját. Télen kabátban sétál, de csak mínusz 5 fok alatti időben. Tévedés, hogy törékeny, nagyon stramm kis jószág. A látszat bizony csal. :)
Játékos, több játéka van, mint egy kisgyereknek.
Csak akkor lesz divatkutya, ha úgy kezeled. Nagy tévedés, hogy csak kézben érzi jól magát, és nem szeret sétálni. Mindennap le kell vinni, izgatottan várja, hogy végre az utcán szaglászhasson.
Tény, hogy egy picit makacs, és önfejű, de annyira aranyos kis hülye, hogy elnézem neki. Ha elszalad vele a ló, akkor kénytelen vagyok éreztetni vele, hogy én vagyok a nagyobb, de hamar észhez lehet téríteni. :)
Szomszédban van egy fehér spicc. Elég sok gond van a bundájával, sokat kell fésülgetni, mert hamar csomósodik.
Én a csivire szavazok. :)
Ninna téved a spiccek szőrápolásával kapcsolatban! A spiccnek épphogy NEM szabad naponta fésülgetni a szőrét.
"A spitzek szőrzete ugyanis olyan jellegű, hogy nem tud összegubancolódni; az északi kutyafajtákhoz hasonlóan aljszőrzettel és fedőszőrzettel is rendelkezik. Hetente elég alaposan átkefélni a szőrzetét egy sűrű sörtés fémfogú kefével, amit egy óvatos fésülésnek kell követnie. A túl gyakori vagy túl alapos kefélés nem ajánlott, mivel kárt tehet az aljszőrzetben. Vedlés idején ajánlott kétnaponta kikefélni és átfésülni a szőrzetet, hogy az elhalt szőrszálak ne akadályozzák az új szőrszálak növekedését. Karmait rövidre kell vágni, és rendszeresen szükséges ellenőrizni a fogait – főként, hogy a hátsó zápfogakat nem fogkövesek-e. Javallott a végbél környékén lenyírni a szőrzetet, hogy a végtermék ne ragadjon bele a kutya szőrzetébe."
Én a spiccet választanám. Igazi csalágkutyák, könnyen tanítható, bújós, viszont ugatós, kissé félős. Kevesebb a "gond" vele, mint egy csiviel, bár ők is imádnivalóak. Csak kissé makacsak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!